Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών!

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές

Icon

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Χεροβούνι, στο Μαρκόπουλο Αττικής κοντά στο Πόρτο Ράφτη. Οι φλόγες απείλησαν να κάψουν σπίτια, ενώ εκκενώθηκε κατασκήνωση στην περιοχή της Κερατέας και 193 παιδιά απομακρύνθηκαν με λεωφορεία, καθώς ο καπνός πήγαινε προς τα εκεί, κάνοντας αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Για την κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε στις 2.04 το μεσημέρι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο, δέκα οχήματα των ΟΤΑ, 10 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Την πυρόπληκτη περιοχή επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή.

Στο συνοικισμό Μαλέχι πάνω από τον ιππόδρομο η φωτιά έφτασε στα σπίτια. Δυο αποθήκες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η φωτιά πέρασε πάνω από τον ιππόδρομο. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν να σβήσουν τις φλόγες στο δρόμο, ενώ από διάφορα σημεία εκδηλώνονταν εστίες φωτιάς.

Στις 7.30 το βράδυ οι φλόγες κατευθύνονταν προς το δάσος του Κουβαρά. Aργά το απόγευμα οι δυνάμεις απασχολούνταν με δύο ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς. Το ένα κατευθύνονταν προς τον οικισμό Κουβαρά και το άλλο προς το δάσος της περιοχής. Στην πρώτη περίπτωση έγιναν ζώνες προστασίας για να σωθεί ο οικισμός. Στη δεύτερη περίπτωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσσης. Τα εναέρια μέσα πέταξαν μέχρι το σούρουπο, ενώ είχε πέσει η ένταση των ανέμων. Εκκενώθηκε, εξάλλου, το μοναστήρι της Αγίας Αννης, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι το κτίριο. Για την κατάσβεση της φωτιάς τέθηκαν σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.


Eurokinissi

Επίσης, στα Κύθηρα συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια ο συντηρητής του δικτύου της ΔΕΗ, αφού η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει προχτές στο νησί φέρεται να προέρχονταν από το δίκτυό της.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής διοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιπτώσεις πυρκαγιών. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ