Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αδιέξοδο για γονείς και παιδιά

Η αναδουλειά ανάγκασε ένα ζευγάρι επαγγελματοβιοτεχνών να βάλει λουκέτο στο μαγαζί τους. Ετσι ολόκληρη η οικογένεια έχασε την υγειονομική κάλυψη από το ασφαλιστικό ταμείο τους.

Πριν λίγες μέρες το παιδί της οικογένειας χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα, η οποία έγινε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Πριν την εισαγωγή η οικογένεια του παιδιού πλήρωσε 25 ευρώ για εξετάσεις, ενώ όταν ήρθε η ώρα για το εξιτήριο, το νοσοκομείο γύρεψε από τους γονείς να προκαταβάλουν το 30% της νοσηλείας -ήτοι 250 ευρώ- και το υπόλοιπο ποσό (δηλαδή 593 ευρώ) να τα καταβάλουν με δόσεις είτε μέσω τράπεζας είτε στο ίδιο το νοσοκομείο...

Οι γονείς βρέθηκαν σε απόγνωση καθώς δεν έχουν ούτε... σάλιο. Η επιτροπή του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στα ενοποιημένα νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» έκανε παράσταση στις διοικητικές υπηρεσίες ζητώντας να σταματήσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις και να μην πληρώνουν οι ασθενείς. Παρόμοια αδιέξοδα θα αυξηθούν καθώς, στα 1,5 εκατ. ανέργων προστίθενται και 775.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τακτικές εισφορές προς το Ταμείο, ενώ από αυτούς οι 195.000 χαρακτηρίζονται ως «αδρανείς». Δηλαδή έχουν διακόψει κάθε δραστηριότητα.

Αλλά και στην περίπτωση που κάποιοι έχουν χάσει την ασφαλιστική κάλυψη, πρέπει να διεκδικούν δωρεάν υπηρεσίες υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ