Τετάρτη 31 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι αύριο στην παναττική στάση εργασίας

Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πολυκλινική, στις 11.30 π.μ.

«ΟΧΙ στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων Υγείας και στις διαθεσιμότητες - απολύσεις υγειονομικών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους».

Με το παραπάνω σύνθημα η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί στην αυριανή παναττική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και οργανώνει προσυγκέντρωση στην Πολυκλινική, στις 11.30 π.μ.

Την παναττική στάση εργασίας κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 11.30 π.μ.

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση βάζει λουκέτο σε δημόσιες μονάδες Υγείας. Σχεδιάζουν να βγάλουν άμεσα σε διαθεσιμότητα, δηλαδή σε προθάλαμο απολύσεων, χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και 1.500 υγειονομικούς.

Οσα νοσοκομεία απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις ΑΕ, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Οσα νοσοκομεία δεν κρίνονται "βιώσιμα" θα κλείνουν. Οσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται "αποδοτικοί" και "υπάκουοι" θα απολύονται.

Θυσιάζουν την υγεία των λαϊκών οικογενειών και τσακίζουν τα δικαιώματά μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για να εξοικονομήσουν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για να δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων να αυξήσουν την "πελατεία τους" και τα κέρδη τους.

Χρειάζεται να δώσουμε άμεσα αγωνιστική απάντηση που θα βάλει ουσιαστικά εμπόδια στα εγκληματικά σχέδια συγκυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ