Κυριακή 28 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Απαξιώνουν ένα ισχυρό παραγωγικό εργαλείο

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων «ΕΛΒΟ ΑΒΕ» είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούν τόσο οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όσο και άλλες κρατικές υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ μπορούν να παράγουν κάθε είδους όχημα για μεταφορές. Η εταιρεία έχει τις εγκαταστάσεις της στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, απασχολεί περίπου 375 εργαζόμενους και εδώ και περίπου 40 χρόνια κατασκευάζει οχήματα που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ενώ παράγει, επίσης, Λεωφορεία και Φορτηγά για τις ανάγκες της Πολιτικής Αγοράς (Απορριμματοφόρα, Πυροσβεστικά παντός τύπου, Βυτιοφόρα, Ασθενοφόρα κ.ά.).

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επίσης τη δυνατότητα ανακατασκευής και αναβάθμισης των οχημάτων που διαθέτουν σήμερα οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, παρέχοντας με χαμηλότερο κόστος αξιόμαχα οχήματα. Η «ΕΛΒΟ ΑΒΕ» παρότι αποτελεί μια βιομηχανία στρατηγικής σημασίας για τη χώρα σήμερα υπολειτουργεί. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και περίπου δύο μήνες, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η μείωση της παραγωγής επηρεάζει άμεσα και «εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από την επιχείρηση και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους».

Η «αναδιάρθρωση» της «ΕΛΒΟ ΑΒΕ», όπως και αν επιλεγεί από την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραπέρα εξάρτηση της χώρας από τα μονοπώλια του κλάδου στον κρίσιμο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ