Πέμπτη 18 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Απογειώθηκε η κάλπικη αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση

Από την χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής

Icon

Από την χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής
Συνεχίστηκε και χτες δεύτερη μέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου η κάλπικη και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας διεκδίκησε το ρόλο του καλύτερου διαπραγματευτή απέναντι στην τρόικα λέγοντας ότι σε «λίγο καιρό» θα αρχίσει «μια πραγματική διαπραγμάτευση», όταν δηλαδή το κόμμα του γίνει... χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Κρύβοντας ότι τα αστικά κόμματα υλοποιούν μέτρα τα οποία έχουν συνομολογήσει ως απαραίτητα για τα συμφέροντα της αστικής τάξης την οποία εκπροσωπούν, ο Αλ. Τσίπρας τους πρόσαψε... λιποψυχία, ισχυριζόμενος: «Ψηφίζετε οτιδήποτε σας ζητήσουν δείχνοντας καλή λογική στους δανειστές και μετατρέπετε σε εθνικές αποφάσεις τις απαιτήσεις των υπερεθνικών κέντρων».

Στο ίδιο πνεύμα απέδωσε το πολυνομοσχέδιο στο... μίσος που τάχα νιώθει η κυβέρνηση απέναντι στο λαό, ενώ χαρακτήρισε τις προβλέψεις των άρθρων του σαν... παράλογες κι όχι - όπως είναι στην πραγματικότητα - απόρροια της λογικής της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων. Ενα προς ένα τα σημεία του πολυνομοσχεδίου απαντούν σε συγκεκριμένες ανάγκες της για ανταγωνιστικότητα και κέρδη, γεγονός που ο Αλ. Τσίπρας συγκάλυψε με επιμέλεια.

Συντηρώντας τον ανούσιο δικομματικό καυγά άδραξε την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης στην Ελλάδα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για να πει ότι ο Β. Σόιμπλε κάνει προεκλογική εκστρατεία και ο Αντ. Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας και ετοιμάζει προεκλογικές συγκεντρώσεις στον Σόιμπλε.

Πιάνοντας την πάσα που τους πέταξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας συνέχισε την ψευτοαντιπαράθεση, κατηγορώντας τον ότι επενδύει στο φόβο του κόσμου και την απαισιοδοξία ενώ «...εμείς εργαζόμαστε σκληρά», και ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαίες θέσεις για σοβαρά ζητήματα.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μ. Βορίδη να κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα για «μικροψυχία, ψεύδη, βαθύ αντικοινοβουλευτισμό και υπεράσπιση των πιο αντιδραστικών και παρωχημένων ιδεών και δομών», τον ΣΥΡΙΖΑ για «νεοκομμουνιστικές φαντασιώσεις» (!) και τον Π. Λαφαζάνη για ακροδεξιό παραλήρημα...

Θ. Παφίλης: «Καυγάς» με... άσφαιρα πυρά

Σχολιάζοντας την παραπάνω αντιπαράθεση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης έκανε λόγο για «κάλπικη αντιπαράθεση» που θυμίζει τη γνωστή ιστορία του παλιού δικομματικού καυγά ο οποίος ήταν και αυτός φραστικά οξύς και επανέρχεται σήμερα με τη μορφή του διπολικού καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και άλλες δυνάμεις από το λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο και τον ΣΥΡΙΖΑ στον κεντροαριστερό χώρο.

Η αντιπαράθεση, τόνισε, μπορεί να είναι φραστικά σκληρή αλλά από άποψη ουσίας είναι με «άσφαιρα πυρά» και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είναι οξύτατη.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αλ. Τσίπρα τόνισε ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το νομοσχέδιο δεν έχει καμία λογική και διακατέχεται από μίσος απέναντι σε ένα λαό και μια χώρα λες και σε μια χώρα κατοικούν αταξικά κάποιοι άνθρωποι, είναι το ίδιο το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι ή ότι η κυβέρνηση παίρνει τέτοια μέτρα για να διασφαλίσει τις κυβερνητικές καρέκλες.

Αυτά, συνέχισε, δεν είναι πολιτική κριτική ουσίας μιας δύναμης που λέει ότι θέλει να αλλάξει τα πράγματα αλλά είναι σύγκρουση για το ποιος θα διαχειριστεί το ίδιο το σύστημα, για το ποιο μείγμα διαχείρισης θα ακολουθηθεί.

«Αρα το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το σύστημα, αυτή είναι η ουσία του καυγά» είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης.

Η μεν ΝΔ, τόνισε, και οι δυνάμεις της κυβέρνησης λένε ότι με την πολιτική μας θέλουμε να ξελασπώσουμε τον καπιταλισμό και από την άλλη ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι «το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία». Ομως, συνέχισε, η δημοκρατία δεν είναι μια αταξική έννοια, υπάρχει η αστική δημοκρατία, υπάρχει και η λαϊκή δημοκρατία που εκφράζει την εξουσία της εργατικής τάξης και των παραγωγών του πλούτου απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. «Τι πάει να πει το πρόβλημα είναι η δημοκρατία», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας περί αποικίας στην οποία διατάσσει ο Σόιμπλε και για κυβέρνηση που εκτελεί εντολές ξένων, τόνισε ότι τέτοιες απόψεις αποκρύβουν ότι η κρίση είναι του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, αφού βαθαίνει και αγκαλιάζει όλον τον καπιταλιστικό κόσμο.

Ολα αυτά, υπογράμμισε, λέγονται για να πυροδοτείται το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και για να εγκλωβιστεί ο λαός σε ένα κακέκτυπο του παλιού ΠΑΣΟΚ το οποίο μάλιστα είχε το 1981 πιο προωθημένα συνθήματα από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, στο πρόσφατο συνέδριό του αποφάσισε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ και ως εκ τούτου αποδέχεται και το Σύμφωνο για το Ευρώ το οποίο προβλέπει ότι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη πρέπει οι μισθοί να ευθυγραμμιστούν με τους κατώτερους μισθούς που υπάρχουν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και να παρθεί υπόψη το επίπεδο μισθών με τους μεγάλους εμπορικούς εταίρους, όπως η Κίνα και η Ινδία. Ως εκ τούτου, τόνισε, είναι υποκριτικά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι η αντιπαράθεση του νέου δίπολου είναι κάλπικη και προσπαθεί να στήσει παγίδες στο λαό και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο, αντίθετα εκτιμά ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο να ισοπεδώσει τα πάντα για τους εργαζόμενους και να δημιουργήσει συνθήκες για την ανάπτυξη του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ