Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Νέα επεισόδια στο σίριαλ ντόπινγκ

Αρκετά επεισόδια φαίνεται να έχει το σίριαλ της χρήσης αναβολικών από τους Τάισον Γκέι και Ασάφα Πάουελ (αριστερά και δεξιά στη φωτ.)
Αρκετά επεισόδια φαίνεται να έχει το σίριαλ της χρήσης αναβολικών από τους Τάισον Γκέι και Ασάφα Πάουελ (αριστερά και δεξιά στη φωτ.)
Στο αστυνομικό της μέρος πέρασε από χτες η υπόθεση της χρήσης αναβολικών από 5 Τζαμαϊκανούς αθλητές ανάμεσά τους και δυο κορυφαία ονόματα στο χώρο των σπριντ όπως ο Ασάφα Πάουελ και η Σερόν Σίμπσον. Την ίδια ώρα δεν έλειψαν και οι νέες αποκαλύψεις με τον προπονητή των συγκεκριμένων αθλητών, που δίνουν νέα τροπή στα γεγονότα.

Οπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία ξεκίνησαν έρευνα για τους δυο αθλητές και τον άνθρωπο με τον οποίον συνεργάστηκαν, τον Καναδό τεχνικό Κρις Χούερεμπ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στο αθλητικό κέντρο του Λιγκάνο. Και οι τρεις πλέον κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί χρήσης αναβολικών, ο οποίος με βάση την ιταλική νομοθεσία θεωρείται κακούργημα. Η έρευνα έρχεται μια ημέρα μετά τη έφοδο των αστυνομικών αρχών σε ξενοδοχείο της πόλης όπου διέμεναν οι αθλητές και στην οποία βρέθηκαν ουσίες άγνωστης προέλευσης. Ο Καναδός νυν φυσιοθεραπευτής και πρώην παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ είναι αυτή τη στιγμή το πλέον επίμαχο πρόσωπο της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του προπονητή των δυο αθλητών Στίβεν Φράνσις που κράτησε αποστάσεις από τους δυο αθλητές κατηγορώντας παράλληλα τον Χούρεμπ ως την πέτρα του σκανδάλου... «Του είπα να μην εμπιστεύεται ανθρώπους που δεν είναι μαζί του από την αρχή. Αν πρόκειται να βουλιάξεις, να το κάνεις με εκείνους που ήταν πάντα γύρω σου», δήλωσε.

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκαν οι άλλοι τρεις από τη υπόλοιπη πεντάδα των Τζαμαϊκανών. Πρόκειται για το δισκοβόλο Τρέιβς Σμικλ που βρέθηκε θετικός στο διουρητικό «Hydrochlorothiazide», τον άλτη του ύψους Ντέμαρ Ρόμπινσον που «πιάστηκε» με «andarine» και τη δισκοβόλο Αλισον Ράνταλ. Ετσι διαψεύστηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν και τον σπρίντερ Νέστα Κάρτερ να είναι μέσα στην πεντάδα.

Τάισον Γκέι: Δρυός πεσούσης...

Την ώρα που ο Τάισον Γκέι δηλώνει πως είναι έτοιμος να υποστεί τις όποιες συνέπειες της πράξης του αλλά και εξακολουθεί να συντηρεί το μυστήριο γύρω από την υπόθεση επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά πως «εμπιστεύτηκε λάθος άνθρωπο» χωρίς όμως να τον κατονομάζει, ήδη ο Αμερικανός αθλητής βιώνει τις συνέπειες της «επόμενης μέρας». Γνωστή πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών που ήταν βασικός χορηγός του αθλητή ανακοίνωσε πως αν και πιστεύει στην αθωότητα του αθλητή, ωστόσο διακόπτει τη συνεργασία μαζί του τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα γεγονότα, καθώς είναι συνηθισμένη η τακτική των πολυεθνικών (έχει συμβεί και σε άλλες υποθέσεις) όταν τα πράγματα στραβώνουν να προσπαθούν να βγουν από το κάδρο προκειμένου να μην έχουν συνέπειες στα κέρδη τους από τη λεγόμενη αντιδιαφήμιση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρεμιέρα με ελπίδες(2013-08-10 00:00:00.0)
«Αμαρτωλές» διαδρομές... δισ. και ουσιών(2013-08-04 00:00:00.0)
«Αμαρτωλές» διαδρομές... δισ. και ουσιών(2013-08-04 00:00:00.0)
ΝΤΟΠΙΝΓΚ(2009-09-04 00:00:00.0)
Τετραπλή συμμετοχή(2009-08-20 00:00:00.0)
Ξαφνικός... άνεμος ο Μπολτ(2008-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ