Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αποδείχτηκε η απήχησή του στην εργατική τάξη

Οι ομάδες του φετινού τελικού
Οι ομάδες του φετινού τελικού
Ολοκληρώθηκε το φετινό εργατικό τουρνουά ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ με το μεγάλο τελικό ανάμεσα στο ΣΕΤΗΠ και την ομάδα Μεταναστών Εργατών από το Αφγανιστάν που βρήκε νικητές τους δεύτερους και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Η απονομή στις 4 πρώτες ομάδες (Μετανάστες από Αφγανιστάν, ΣΕΤΗΠ, ΤΑΣΤΥ και ΝΟΥΝΟΥ) θα πραγματοποιηθεί πριν τις ομιλίες στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αύριο 16 Ιούλη στην Ομόνοια.

Με σχετική της ανακοίνωση η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, αφού ευχαριστεί τις 72 ομάδες που πήραν φέτος μέρος στο τουρνουά κάνοντας ρεκόρ, τονίζει ότι πλέον αποδεικνύεται έμπρακτα πως έφτασε ο καιρός που ομοσπονδίες και σωματεία μπορούν να πραγματοποιήσουν τα δικά τους τουρνουά.

Επίσης, η Γραμματεία Νέων του Πανεργατικού Μετώπου αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές για την εργατική τάξη που διεξήχθη η φετινή διοργάνωση, καθώς και στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντιταχθούν στις λογικές του συμβιβασμού και της εξαθλίωσης που προσπαθούν να τους επιβάλουν.

«Το φετινό πρωτάθλημα λήγει σε μια δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη. Σε μια περίοδο όπου ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή του και την οικογένειά του. Είναι επιτακτική ανάγκη να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στο αντεργατικό σφαγείο, να αποβάλει τώρα κάθε στοιχείο συμβιβασμού και υποταγής, να φράξει το δρόμο προς την εξαθλίωσή του μέσα από την ταξική ενότητα, την οργάνωση, μακριά από αυταπάτες.

Μέσα από το Εργατικό Τουρνουά, με τη συμμετοχή 72 ομάδων εργαζομένων, ανέργων, μεταναστών, παιδιών από θεραπευτικές κοινότητες και νεολαίας από χώρους μαθητείας και κατάρτισης προσπαθήσαμε να προβάλουμε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, όπου το ποδόσφαιρο και κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα θα είναι υπόθεση για όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, χωρίς εμπόδια. Ενάντια σε κάθε ναρκωτική ουσία, στήσαμε κοινό μέτωπο πάλης με θεραπευτικές κοινότητες που αντιστέκονται, που έρχονται σε ρήξη με το υπάρχον σύστημα που γεννά και διαιωνίζει την ναρκω-κουλτούρα», αναφέρει η ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ