Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Εντείνουν τον αγώνα ενάντια στη συρρίκνωση και τις απολύσεις

Κινητοποιήσεις χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Νέα πανελλαδική κινητοποίηση αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Με συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνέχισαν χτες τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις Αμυντικές Βιομηχανίες της χώρας, ενάντια στη σχεδιαζόμενη συρρίκνωση και τις μαζικές απολύσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, κλιμακώνουν την πάλη τους με νέα κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη 11 Ιούλη και πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Χτες, στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (εργοστάσια Μάνδρας, Ελευσίνας, Υμηττού, Λαυρίου και Αιγίου), συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και είχαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Εκεί, τους μετέφεραν ότι τα ΕΑΣ δε θα περιλαμβάνονται στο αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο, αλλά θα εντάσσονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, με στόχο την αναδιάρθρωση της εταιρείας και τη δημιουργία ενός «ενιαίου φορέα», όπου θα εντάσσονται ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ. Επιβεβαιώθηκε, δηλαδή, πως θα γίνουν απολύσεις, αφού «ενοποίηση» σημαίνει δραστική συρρίκνωση του προσωπικού. Σήμερα, αναμένεται να γίνει σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών στο Μαξίμου για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές. Ο Χρ. Κατσώτης, μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε: «Το ΚΚΕ απ' την πρώτη στιγμή που άρχισε να συζητιέται το θέμα των ΕΑΣ πήρε καθαρή θέση: Καμιά απόλυση, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να αναπτυχθεί η εταιρεία και να αξιοποιηθεί για την παραγωγή και άλλων προϊόντων». Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της αμυντικής βιομηχανίας εξέφρασε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου.

Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν στους εργαζόμενους το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αρνείται να συζητήσει την Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες, στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας τους, οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στη στάση εργασίας. Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν «ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ και ναυπηγεία είναι λαϊκή περιουσία», «νοσοκομεία, Δήμοι, ΕΛΒΟ και νερό, εμπόρευμα δεν είναι, ανήκουν στο λαό», «η πολιτική τους στη χωματερή, κανένας εργάτης να μην απολυθεί».

Αύριο Πέμπτη, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και τα ξημερώματα θα ξεκινήσουν με λεωφορεία για να συμμετάσχουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα ΕΑΣ, την ΕΑΒ και τα ναυπηγεία, στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στην πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνουν πελάτες ενώ την αφήνουν να απαξιώνεται(2014-11-07 00:00:00.0)
Σύσκεψη αύριο για την Αμυντική Βιομηχανία(2013-08-20 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στη διάλυση και τη συρρίκνωσή της(2013-07-11 00:00:00.0)
Τροχίζει το νυστέρι για την αμυντική βιομηχανία(2013-07-05 00:00:00.0)
Ενιαίος δημόσιος φορέας χωρίς καπιταλιστές(2011-06-01 00:00:00.0)
Στη «δαμόκλειο σπάθη» τα εργασιακά δικαιώματα(2010-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ