Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για ολοκληρωμένη Προσχολική Αγωγή

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Το εκρηκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες σε ό,τι αφορά την εγγραφή των παιδιών τους στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και στο δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού ανέδειξε προχτές το βράδυ η ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ σε εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον Πευκώνα.

Tην εκδήλωση άνοιξε η Σέβη Κοσμοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών και δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, ενώ η εισήγηση παρουσιάστηκε από τον Δημήτρη Κατσαντώνη, επικεφαλής των εκλεγμένων του ΚΚΕ στο δήμο.

Ο ομιλητής σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως αυτήν την περίοδο χιλιάδες γονείς αναζητούν μια θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Είναι βέβαιο πως πέρα από τις επανεγγραφές που είναι περίπου στις 350, μία στις δύο αιτήσεις δεν θα ικανοποιηθεί (200 από 400). Αν προσθέσουμε κι όσους αποκλείονται εκ των προτέρων όπως άνεργοι, εργαζόμενοι και μετανάστες με μαύρη εργασία διαπιστώνει κανείς πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την ύπαρξη και λειτουργία των παιδικών σταθμών είναι τραγικά. Στο δήμο λειτουργούν σήμερα μόλις εφτά παιδικοί σταθμοί και τρία βρεφικά τμήματα που εξυπηρετούν 60 βρέφη. Εργάζονται σε αυτά 39 μόνιμοι/αορίστου χρόνου και 27 συμβασιούχοι εκ των οποίων οι 14 προέρχονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Τα τροφεία επιβλήθηκαν για πρώτη φορά το 2008 και ξεκινούν από 25 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 150.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) είναι τεράστιες καθώς είναι υπέρμαχος της κυρίαρχης πολιτικής που είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας, της τοπικής φορολογίας και των ΣΔΙΤ. Επέβαλε τροφεία, με τις όποιες απαλλαγές από αυτά να είναι στο πλαίσιο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Επομένως δεν μπαίνει θέμα ανικανότητας και αδιαφάνειας. Είναι θέμα πολιτικής επιλογής.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρεμβάσεις για το θέμα. Η Σ. Ανδρεάδου, εργαζόμενη στο Δήμο και μέλος του ΔΣ του Σωματείου ανέφερε πως κάθε χρόνο η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς γίνεται ολοένα και χειρότερη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν ήταν λίγες οι φορές που σημειώθηκαν ελλείψεις στη σίτιση των παιδιών καθώς και στα είδη καθαριότητας.

Από την πλευρά της, η Ν. Μιχαήλ, πρώην μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στους παιδικούς σταθμούς επιβεβαίωσε την οικονομική δυσπραγία πολλών οικογενειών που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των τροφείων. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοικούσα Επιτροπή πήρε πρωτοβουλίες, ώστε οι γονείς να μην πληρώσουν τα τροφεία. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των γονιών που σε ποσοστό περίπου 70% αρνήθηκαν να πληρώσουν τα τροφεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ