Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το χειμερινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε το ρεπερτόριο του προσεχούς χειμώνα.

Η Κεντρική Σκηνή θα αρχίσει με επαναλήψεις εξαιρετικών παραστάσεων της περσινής περιόδου, επί θητείας του Γιάννη Χουβαρδά. Συγκεκριμένα, θα επαναληφθούν τα έργα: «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου. «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζίν Ο' Νιλ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Ακολουθούν νέες παραστάσεις με τα έργα: «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία - ερμηνεία Γιάννη Μπέζου. «Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με την Ξένια Καλογεροπούλου. «Η τρελή του Σαγιώ» του Ζαν Ζιροντού, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την Αννα Παναγιωτοπούλου. «Θεία Κωμωδία - Κόλαση», παράσταση του Δημήτρη Μαυρίκιου ελεύθερα βασισμένη στο έργο του Δάντη.

Στη σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη - ΡΕΞ»: «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. «Πρόβα νυφικού», σε διασκευή Ντόρας Γιαννακοπούλου - Θανάση Νιάρχου, και σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα. «Ρόλος Μεφίστο», παράσταση βασισμένη στο «ΜΕΦΙΣΤΟ» των Αριάν Μνουσκίν - Κλάους Μαν, σε διασκευή - σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»: Επανάληψη του «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, σε δραματουργική προσαρμογή - σκηνοθεσία Εφης Θεοδώρου. Νέες παραστάσεις: «Ο περιποιητής φυτών» του Παύλου Μάτεσι, σε σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου. «Φλαντρώ» του Παντελή Χόρν, σε σκηνοθεσία - ερμηνεία Λυδίας Κονιόρδου. «Οι απόψεις ενός κλόουν» του Χαϊνριχ Μπελ, σε διασκευή - σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη. «Ο μέγας Ιεροξεταστής - κεφάλαιο από τους «Αδελφούς Καραμαζόφ» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε διασκευή - σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, με την Μάγια Μόργκενστερν. «Κέικ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Το δεκαήμερο» του Βοκάκιου, σε διασκευή - σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου. «Τω αγνώστω τραγωδώ» του Λάκη Λαζόπουλου, σε σκηνοθεσία του ιδίου. «Η δυτική αποβάθρα» του Μπερνάρ Μαρία Κολτές, σε σκηνοθεσία Λουντοβίκ Λαγκάρντ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία 2014».

Παιδική Σκηνή «Κατίνα Παξινού»: «Ο Μόγλης κι οι περιπέτειές του στη ζούγκλα», διασκευή πάνω στο «Βιβλίο της ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Νεανική Σκηνή: «Ενα καπέλο γεμάτο βροχή» του Μάικλ Γκάτσο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα. «Επί(πλαγίας) σκηνής»: Επανάληψη: «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ