Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Υπόθεση του λαού να προστατεύσει το Σκοπευτήριο

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χτες με το δήμαρχο Καισαριανής Αντώνη Καμπάκα και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του χώρου του Σκοπευτηρίου. Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καισαριανής σχετικά με τη χρήση γης της έκτασης των 710 στρεμμάτων του χώρου του Σκοπευτηρίου. Επίσης, τον ενημέρωσαν ότι οι εργασίες για τη λειτουργία του Μουσείου της Αντίστασης έχουν ολοκληρωθεί και του ζήτησαν τη συνδρομή του Κόμματος με αρχειακό υλικό, βιβλία και φωτογραφίες.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του λαού της Καισαριανής. Τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο ιστορικός χαρακτήρας του Σκοπευτηρίου ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής της χρήσης του. Τόνισε ότι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι σύμβολο, είναι χώρος αγώνα, αίματος, θυσιών. Ο ελληνικός λαός έδωσε το αίμα του στην περιοχή αυτή όπως και σε όλη την Ελλάδα και από αυτή την άποψη δεν πρέπει στο ελάχιστο να πειραχτεί αυτός ο ιστορικός χαρακτήρας, αντίθετα πρέπει να αποκατασταθεί.

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να ενισχυθεί και από τους μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, να αποτελέσει πυρήνα για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, για να διατηρείται η ιστορική μνήμη, ειδικά σήμερα στους δύσκολους καιρούς, με την άνοδο χιτλερικών, ναζιστικών κομμάτων. Επίσης, τόνισε ότι ταυτόχρονα είναι ένας χώρος που μπορεί η νεολαία να αθληθεί, να αναπτύξει πολιτιστικές δραστηριότητες, να είναι χώρος αναψυχής, χώρος πρασίνου, όχι μόνο για το λαό της Καισαριανής, αλλά για όλο το λαό της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ