Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει το σχεδιασμό για τις απολύσεις

Την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδιασμού για τις απολύσεις στο Δημόσιο εκφράζει το αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλους τους δημόσιους φορείς να του αποστείλουν στοιχεία με όλους όσους παραμένουν στην εργασία με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα.

Η ενέργεια αυτή συνοδεύεται από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να συντομεύσει το χρόνο εκδίκασης των σχετικών υποθέσεων. Τα παραπάνω δείχνουν ότι ένα μέρος των απολύσεων θα προέλθει από αυτή την κατηγορία των εργαζομένων. Κάτι που θα έχει τραγικές επιπτώσεις -εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους- σε όλα τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, αφού μια σειρά υπηρεσίες θα σταματήσουν να λειτουργούν από τους δήμους (προγράμματα Πρόνοιας, παιδικοί σταθμοί, «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης κ.ά.) και θα παραδίδονται για να τις λειτουργήσουν ιδιώτες.

Αμέση δράση για την απόκρουση της επίθεσης

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ετοιμάζουν τις δεξαμενές των απολύσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στάλθηκε στους Δήμους κείμενο "ΕΠΕΙΓΟΝ" για να δοθούν στοιχεία με τους απασχολούμενους στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές και αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων. (...) Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη αυτή η κίνηση. Οι εργαζόμενοι να ετοιμάζονται, να αποκρούσουν την επίθεση αυτή.

(...) Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να παραμερίσουν πλειοψηφίες σωματείων αλλά και την ομοσπονδία της ΠΟΕ ΟΤΑ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που όχι μόνο αποπροσανατόλιζαν και καθησύχαζαν τους εργαζόμενους αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση για να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων κάνοντας τους εύκολο στόχο και λεία των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Την ίδια ευθύνη έχουν και αυτές οι δυνάμεις της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που παραπέμπουν στη λύση των προβλημάτων σε μία άλλη κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, η Γραμματεία προβάλλει το αίτημα για καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι με ασφαλιστικά και προσωρινές διαταγές είτε είναι αορίστου ή μόνιμος και καλεί να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις εργαζομένων στους δήμους. Καλεί ακόμα σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Οπου ήδη υπάρχουν να πάρουν πρωτοβουλίες.

Η Γραμματεία καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού του αγώνα με το σύνολο των εργαζομένων, συμμαχίας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ