Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αναταράξεις μετά τον ανασχηματισμό

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χτες ο Γ. Παπαναγιωτακόπουλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της «αριστερής πρωτοβουλίας», τα μέλη της οποίας ανακοίνωσαν επίσης την αποχώρησή τους. Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για «πολιτική συναλλαγή» και κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για «δεξιά υποταγή» και «νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πρακτική».

Για να θολώσουν τα νερά αναφορικά με τη συμβολή τους στο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων από το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, τα στελέχη της «αριστερής πρωτοβουλίας» εμφανίζονται τώρα να του καταλογίζουν ότι «μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας», διεκδικώντας να παίξουν ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Απαντώντας, το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι για λόγους «εθνικής ανάγκης» συνεργάζεται κυβερνητικά με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ από το 2010, «καρφώνοντας» τον Γ. Παναγιωτακόπουλο για την όψιμη αντίδραση. Χτες, ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Με απόφαση του ίδιου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ορίστηκε ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ