Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙΑ
Τα μονοπώλια επελαύνουν η ΟΜΥΛΕ σιγοντάρει

Ακάθεκτη προχωράει η κυβέρνηση στην ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ όπως σηματοδοτούν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των Οργανισμών που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (27 και 28 Ιούνη) αντίστοιχα, για τη διάθεση των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στους «επενδυτές», δηλαδή στα μονοπώλια τύπου COSCO. Στο μεταξύ την Τετάρτη 26 Ιούνη θα στηθεί μία ακόμα κυβερνητική φιέστα, καθώς ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την προβλήτα ΙΙΙ που κατασκευάζει η COSCO και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλη.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) της διοίκησης της ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας) πιστή στο δόγμα της ανταγωνιστικότητας και δεκανίκι της βάρβαρης πολιτικής, «αντιδρά» απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις την Τετάρτη σε όλα τα λιμάνια, (οι ώρες και ο τόπος θα ανακοινωθούν την Τρίτη), προβάλλοντας πλαίσιο που αφορά μόνο την υπόθεση της διάθεσης των μετοχών, μακριά από την υπεράσπιση και ανάπτυξη των λιμανιών ως λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Χωρίς προσχήματα, οι δυνάμεις του συμβιβασμού απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών», στη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ. Η πρόταση περιλαμβάνει 24ωρη απεργία την Τετάρτη, περιφρούρηση της απεργίας από τα ξημερώματα στις πύλες των λιμανιών, όπως βέβαια στην πύλη της COSCO και σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά απεργιακή συγκέντρωση στο Ικόνιο μπροστά δηλαδή στους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ και του κινεζικού μονοπωλίου, με κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του Πειραιά και τους κλάδους εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο, τις Λαϊκές Επιτροπές των περιοχών. Πέμπτη και Παρασκευή, που θα είναι οι συνελεύσεις των μετόχων των Οργανισμών, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας ξανά κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους φορείς τους, τις Λαϊκές Επιτροπές. Συζήτηση στη συνέχεια με τους εργαζόμενους των λιμανιών για την προετοιμασία κλιμάκωσης.

Σε ανακοίνωση της ΔΕ αναφέρεται: «Τα εγκληματικά τους σχέδια μπορούν και πρέπει να ανατραπούν. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα, καταργούν ΣΣΕ, εκποιούν τη δημόσια περιουσία, επιβάλλουν την πολιτική επιστράτευση. Σ' αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Επιβάλλεται η οικοδόμηση ισχυρής Λαϊκής Συμμαχίας για την απόκρουση και την ανατροπή των εγκληματικών σχεδιασμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ