Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ο κυβερνητικός «εξορθολογισμός» σημαίνει «λουκέτα»

Σε συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Μάκρης για τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας

Να ενταθεί ο συλλογικός αγώνας και ο συντονισμός με άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, ώστε τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) της περιοχής να αναπτυχθούν πλήρως και να προσφέρουν σε όλους δωρεάν υπηρεσίες κάλεσε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη την Πέμπτη το απόγευμα.

Αφού θύμισε τις απανωτές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και τις κινητοποιήσεις συλλόγων γυναικών, Λαϊκών Επιτροπών από πέρυσι που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του ΚΥ, τόνισε πως παρ' όλα αυτά «σήμερα το ΚΥ λειτουργεί υποβαθμισμένο, χωρίς προσωπικό, χωρίς καθημερινή εφημερία και 24ωρη λειτουργία. Με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά το επόμενο διάστημα, να μεταφερθεί ή να λειτουργεί μόνο για τις πρωινές ώρες χωρίς εφημερίες. Αλλωστε η συνεχής συρρίκνωση του προσωπικού στα ΚΥ της περιοχής χωρίς αναπλήρωσή του, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό το αποτέλεσμα».

Παίρνοντας αφορμή από το κλείσιμο της ΕΡΤ - με οργανισμούς όπως τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών να ακολουθούν - τόνισε πως η ίδια πολιτική, με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα του «εξορθολογισμού» υλοποιείται και στο χώρο της Υγείας: Με το πρόσχημα του νοικοκυρέματος κατακρεουργούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κόβουν φάρμακα ακόμη και από καρκινοπαθείς, προχωράνε σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κέντρων υγείας, υποκαταστημάτων ΙΚΑ στερώντας από τις λαϊκές οικογένειες μονάδες υγείας.

«Η ουσία είναι ότι πίσω από αυτές τις λέξεις κρύβεται μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική που εξοικονομεί πόρους - όπως λένε - για να ταΐσει του βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες» και «μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, διευκολύνει την επιχειρηματική δράση των ιδιωτικών ομίλων, ανοίγει δρόμο ώστε τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους, που σήμερα λιμνάζουν, που έφεραν την κρίση, να ζητούν κερδοφόρα διέξοδο, να επενδυθούν. Και ένας χώρος - χρυσωρυχείο για επενδύσεις είναι και ο χώρος της Υγείας. Γι' αυτό σπρώχνουν το λαό στην ιδιωτική Ασφάλιση - όσοι έχουν δυνατότητα - και για τους υπόλοιπους άνεργους κι ανασφάλιστους μονόδρομος θα είναι η ελεημοσύνη, τα κοινωνικά ιατρεία, οι ΜΚΟ», είπε.

«Αυτή την ανάπτυξη υπόσχεται η κυβέρνηση, αυτή υπόσχεται όμως και ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε και συνέχισε: «Γι' αυτό και ο κ. Τσίπρας λέει ότι "δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε αυτά που υποσχεθήκαμε πριν ένα χρόνο», γι' αυτό και το μόνο που υπόσχονται είναι προγράμματα και δίκτυα ΜΚΟ, κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων, διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

Τέλος, στάθηκε συνοπτικά στην πρόταση του ΚΚΕ για ένα Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με έμφαση στην πρόληψη, αλλά και θεραπεία και αποκατάσταση. Με πανελλαδική ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιων Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων ιατρείων ανάλογα με τον αριθμό και τη σύνθεση του πληθυσμού και τις εδαφικές ιδιαιτερότητες, κοντά σε βιομηχανικές περιοχές, συγκροτήματα σχολείων, σχολών, αθλητικών χώρων κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξυμένα προβλήματα σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία(2016-12-30 00:00:00.0)
Αόριστες υποσχέσεις για τα Κέντρα Υγείας(2013-07-24 00:00:00.0)
Οξύνεται το πρόβλημα στις εφημερίες(2007-03-10 00:00:00.0)
Δε γίνονται προσλήψεις αλλά μετακινήσεις(2004-02-14 00:00:00.0)
«Δεν είμαστε... δεύτερης κατηγορίας»(2000-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ