Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Σήμερα Τρίτη 18 και αύριο Τετάρτη 19 Ιούνη

Σε κλίμα έντασης της επίθεσης της τρικομματικής κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι το τελευταίο κρούσμα - πραγματοποιούνται, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (18 και 19 Ιούνη), στην ΕΣΗΕΑ, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ζητούμενο - και μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες - είναι η αλλαγή των συσχετισμών στο δημοσιογραφικό κλάδο με την ενίσχυση των αγωνιστικών-ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων που κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, προκύπτει η ανάγκη να ηττηθούν οι δυνάμεις και παρατάξεις του συμβιβασμού και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που με την τακτική τους συνέβαλαν και βάζουν πλάτη για να περάσει η βάρβαρη αντεργατική - αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και στο χώρο των ΜΜΕ. Ετσι, επιβάλλεται ο κλάδος με τον οργανωμένο αγώνα του, μαζί με τις άλλες δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος, να αποκρούσει τα χειρότερα και να διεκδικήσει δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Η «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με χτεσινή ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει: «Ολες αυτές τις μέρες αναδείχτηκε ανάγλυφα η ύπαρξη δύο γραμμών στο εργατικό κίνημα, αλλά και ο εκφυλισμός στον οποίο έχουν καταδικάσει τα σωματεία του κλάδου οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, μαζί με τις, δήθεν, "αριστερές, αγωνιστικές" και "ακομμάτιστες - ανεξάρτητες" δυνάμεις του κλάδου». Και καταλήγει:

«Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και του αγώνα ενάντια σε αυτήν την πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

Τώρα είναι η ώρα της κοινής πάλης όλων των εργαζομένων, στην οποία έχει συμφέρον να συμμετάσχει και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί, αν χρησιμοποιήσει τη δύναμή του, να βάλει εμπόδια, να χαλάσει τους σχεδιασμούς τους, να βγει στην αντεπίθεση.

Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει ο αντιδραστικός συσχετισμός δύναμης στην ΕΣΗΕΑ. Γυρίστε την πλάτη στις παρατάξεις του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας, της προδοσίας των αγώνων.

Στις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ ψηφίστε "Δημοσιογραφική Συνεργασία"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ