Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
«Ματς μπολ» σε τεταμένο κλίμα

Εν μέσω τεταμένου κλίματος διεξάγεται σήμερα ο τρίτος τελικός της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού

Icon

Εν μέσω τεταμένου κλίματος διεξάγεται σήμερα ο τρίτος τελικός της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού
Mε τους τόνους να έχουν ανέβει επικίνδυνα και ο φόβος για έκτροπα να κυριαρχεί, το αποτέλεσμα της τακτικής και των λογικών που διέπουν τους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ομάδων προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους (που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό) διεξάγεται σήμερα στο ΣΕΦ το τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1.

Επικίνδυνες τακτικές

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες αυτό που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των διοικήσεων των δυο ΚΑΕ ρίχνοντας αρκετό λάδι στη φωτιά του φανατισμού. Την προχτεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του Ολυμπιακού σύμφωνα με την οποία καλούσε τους αρμοδίους να... μαζέψουν τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δ. Γιαννακόπουλο, ακολούθησε το μπάχαλο που επικράτησε κατά τη χτεσινή κλήρωση των διαιτητών για το σημερινό παιχνίδι με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δ. Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με τον εκπρόσωπο των «ερυθρολεύκων» Γ. Σκινδήλια για τα όσα συνέβησαν στο δεύτερο τελικό. Η πλευρά του Ολυμπιακού κατηγόρησε την ΚΕΔ (Επιτροπή Διαιτησίας) ότι αδιαφόρησε για τα όσα έγραψε το διαιτητικό τρίο στο φύλλο αγώνα για την επίθεση του προέδρου του Παναθηναϊκού στο διαιτητή Φούφη με τον Δ. Γιαννακόπουλο να διαψεύδει επί της ουσίας τα όσα υποστηρίζουν οι διαιτητές. Κόντρα υπήρξε μεταξύ του προέδρου της «πράσινης» ΚΑΕ και του μέλους της ΚΕΔ Σ. Συμεωνίδη. Λίγο αργότερα και ενώ είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ηχητικό ντοκουμέντο για τα όσα έγιναν στην ΚΕΔ, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Ολυμπιακό για επικοινωνιακά παιχνίδια και προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης υποστηρίζοντας ότι άνθρωπος των Πειραιωτών μοίρασε το συγκεκριμένο υλικό.

Σε διαφορετική μοίρα

Το σημερινό τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών βρίσκει τους δυο αντιπάλους σε εκ διαμέτρου αντίθετη μοίρα. Οι γηπεδούχοι έχουν την τελευταία ευκαιρία για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν στεφθούν πρωταθλητές (έχουν και την ευκαιρία του ΟΑΚΑ σε περίπτωση που χρειαστεί τέταρτο παιχνίδι). Στον Ολυμπιακό προσπαθούν να μείνουν συγκεντρωμένοι στα αγωνιστικά και να διορθώσουν τα λάθη που έγιναν στα δυο πρώτα παιχνίδια, κυρίως όσον αφορά την επιθετική παραγωγικότητα. Ο Γ. Μπαρτζώκας ποντάρει πολλά στο γεγονός ότι ο Λο θα εμφανιστεί σαφώς πιο έτοιμος σε σχέση με το δεύτερο παιχνίδι αφού έχει ξεπεράσει τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε. Η προσοχή στην άμυνα, που ήταν το βασικό στοιχείο που έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα πριν τον τίτλο, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους πράσινους, όπου όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν τα πάντα να τελειώσουν σήμερα.

  • Mέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο η τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού (λόγω των εξελίξεων στην ΕΡΤ) βρισκόταν στον αέρα, με το συνδρομητικό κανάλι ΝΟVA να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο διαδικαστικά θέματα καθιστούσαν το ζήτημα ρευστό.
  • Στη Ν. Σμύρνη (18.15) ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει το Ρέθυμνο στο τρίτο παιχνίδι της σειράς του μικρού τελικού (θέσεις 3-4) με τις δυο ομάδες να έχουν από μια νίκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ