Κυριακή 9 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Διαρκής αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με ένα κοινό κείμενο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που ήδη διακινείται πλατιά μέσα στους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια, 14 Εργατικά Κέντρα, 8 Κλαδικές Ομοσπονδίες και 2 Επιχειρησιακά Σωματεία δίνουν συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση του εργατικού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων, οργανώνουν την πάλη κλάδο τον κλάδο και εργοστάσιο το εργοστάσιο, ενάντια στην εργοδοτική επίθεση και στην αδιαλλαξία που επιδεικνύουν βιομήχανοι και επιχειρηματίες.

Τα συνδικάτα που υπογράφουν το κείμενο, αλλά και άλλα σωματεία που προστίθενται κάθε μέρα, ξεκαθαρίζουν ότι δεν αποδέχονται τετελεσμένα, δεν παραιτούνται από τα δικαιώματά τους και διεκδικούν την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων αλλά και νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά ήδη το προηγούμενο διάστημα μια σειρά ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία οργάνωσαν συσκέψεις και περιοδείες, έκαναν γενικές συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς. Ανάλογη δραστηριότητα αναπτύσσεται και τις επόμενες ημέρες.

Σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα σε κάθε χώρο δουλειάς Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, με αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, καθώς και συμμετοχή, την ερχόμενη Πέμπτη 13 Ιούνη στις 7 μ.μ., στην κινητοποίηση του κλάδου έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έχει ήδη πάρει απόφαση για απεργία (με ανοιχτή ημερομηνία) με θέμα την υπογραφή σύμβασης, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε μία συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, όπου δεν υπήρξε αποτέλεσμα με ευθύνη της εργοδοσίας.

Τη δική της μάχη δίνει και η ΟΕΚΙΔΕ με συσκέψεις και συνελεύσεις. Το κοινό κείμενο ήδη διακινείται στους εργάτες. Το κείμενο μάλιστα αυτό προσυπέγραψαν και σωματεία πέρα απο τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, όπως τα Κλαδικά Σωματεία Ξάνθης και Καστοριάς και το Εργοστασιακό Σωματείο στα Κλωστήρια Θράκης. Μεθαύριο Τρίτη η ΟΕΚΙΔΕ θα έχει συνάντηση για τη σύμβαση με τους εργοδότες στον ιματισμό και στο υπόδημα.

Πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς και γενικές συνελεύσεις καταρτίζει για τη σύμβαση και η Ομοσπονδία Φαρμάκου, ενώ ήδη έχει πραγματοποιήσει 4 περιφερειακές συσκέψεις και δεκάδες συνελεύσεις με εργοστασιακά σωματεία. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων για τη σύμβαση.

Ανάλογη δράση αναπτύσσει και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου με συσκέψεις - περιοδείες να γίνονται τις επόμενες ημέρες σε Πάτρα, Καλαμάτα, Χαλκίδα αλλά και στην Αττική. Περιοδείες και συσκέψεις στα μεγάλα λογιστήρια διοργανώνει και η Ομοσπονδία Λογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ