Κυριακή 26 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λι Κετσιάνγκ

Γρηγοριάδης Κώστας

Την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό, σε Ινδία, Πακιστάν, Ελβετία και Γερμανία, πραγματοποίησε τη βδομάδα που πέρασε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών του Πεκίνου και στοχεύοντας σε νέες επενδύσεις και προώθηση των εμπορικών σχέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επίσκεψή του στην Ινδία, καθώς και οι δύο χώρες συμμετέχουν ενεργά στην άτυπη διεθνή διακρατική καπιταλιστική οργάνωση BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) και εντάσσονται στις αναδυόμενες καπιταλιστικές χώρες που παρουσιάζουν ανάπτυξη για το κεφάλαιο και σε περίοδο διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης.

Στο πλαίσιο της προώθησης των επενδύσεων η Κίνα βάζει στο επίκεντρο και το Πακιστάν, με αιχμή τις ενεργειακές υποδομές, που τέθηκαν ως προτεραιότητα στο ταξίδι του Λι Κετσιάνγκ και αναμένεται να αποφέρουν τεράστια κέρδη. Ο Κινέζος πρωθυπουργός συνέχισε την περιοδεία του με την επίσκεψή του στην Ελβετία, όπου στο επίκεντρο τέθηκε το ζήτημα των διμερών σχέσεων και κυρίως του εμπορίου. Στην περιοδεία του Κινέζου πρωθυπουργού τέθηκε και το θέμα των συνεργασιών, με αιχμή τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με την Κίνα να επιχειρεί την εδραίωση της κυριαρχίας της και την επέκτασή της, τη στιγμή που παράλληλα ενισχύει συνεχώς τη στρατιωτική της ισχύ, υπογραμμίζοντας ότι δε δέχεται αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της από τρίτες χώρες.

Την περιοδεία του Κινέζου πρωθυπουργού, που ολοκληρώνεται με επίσκεψη στη Γερμανία, θα ακολουθήσει η επίσκεψη του Προέδρου, Σι Τζίνπινγκ, στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.


Α.Φ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ