Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Προχωρά σε κατασχέσεις μισθών - συντάξεων για οφειλές!

Την αναγκαστική είσπραξη οφειλών είτε δικαστικά, είτε μέσω βεβαίωσης οφειλών, όπως προβλέπεται νομικά, δηλαδή μέσω Δημόσιου Ταμείου, παρακράτηση μισθού - σύνταξης, κατάσχεση περιουσίας κ.λπ., αποφάσισε το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Νάουσας (ΔΕΥΑΝ) προκειμένου να εισπράξει οφειλές καταναλωτών που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, αποφάσισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα προχωρά και σε διακοπή της παροχής νερού.

Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΝ προβλέπει: «1) να γίνει αρχικά πρόσκληση, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προς όλους ανεξαίρετα τους οφειλέτες, να τακτοποιήσουν άμεσα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, 2) να ακολουθήσει στη συνέχεια εξώδικη ειδοποίηση προς εκείνους τους οφειλέτες, οι οποίοι οφείλουν ποσό, για μεν τη δημοτική ενότητα Νάουσας, μεγαλύτερο των τετρακοσίων (400) ευρώ, για δε τις δημοτικές ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, μεγαλύτερο των τριακοσίων (300) ευρώ, 3) σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας που θα δοθεί με τις εξώδικες προσκλήσεις, να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των προαναφερομένων οφειλών, είτε δικαστικά, είτε μέσω της βεβαίωσης οφειλών που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, και 4) οι ίδιες προαναφερόμενες διαδικασίες να ακολουθηθούν και για τους υπόλοιπους οφειλέτες, μετά την παρέλευση και της 31ης Μαΐου».

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει, σε μια περιοχή που γέμισε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους, που γέμισε κλειστά μαγαζιά και καταστρέφεται η παραγωγική βάση και κυρίως η εργατική δύναμη, να εφαρμοστεί αυτή η κατάπτυστη απόφαση ΔΕΥΑΝ - δημοτικής αρχής. Και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο και το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ να ακυρώσουν την απόφασή τους ΤΩΡΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ