Παρασκευή 24 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στον «αέρα» εργαζόμενοι και ναυπηγείο

Νέα κινητοποίηση χτες των εργαζομένων. Η διοίκηση του σωματείου καλλιεργεί επανάπαυση στους εργαζόμενους

Κανείς δεν εγγυάται όχι μόνο τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργατών, αλλά και την επαναλειτουργία του ναυπηγείου
Κανείς δεν εγγυάται όχι μόνο τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργατών, αλλά και την επαναλειτουργία του ναυπηγείου
Νέα διαδήλωση έγινε χτες το πρωί από τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι διεκδικούν δουλειά με εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στην εκ περιτροπής εργασία με ένα μεροκάματο τη βδομάδα που έχει επιβάλει η εργοδοσία εδώ και ένα χρόνο, επαναλειτουργία του ναυπηγείου με όλες του τις δραστηριότητες.

Στη συνάντηση που έγινε στη διάρκεια της κινητοποίησης, μεταξύ της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ», των εργαζομένων και του γραμματέα του υπουργείου Σ. Τσόκα, αυτό που διαφάνηκε ήταν ότι εργαζόμενοι και ναυπηγείο βρίσκονται στον «αέρα». Καμία δέσμευση για τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και για την επαναλειτουργία του ναυπηγείου το οποίο ρημάζει εδώ και ένα χρόνο. Τα αραβογερμανικά μονοπώλια (ADM Thyssen Krupp) που το λυμαίνονται, εισέπραξαν 2,3 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα, χωρίς να παραδώσουν τίποτα. Τώρα πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων αξιώνουν και άλλο «ζεστό χρήμα», ενώ δεν έχουν αποκλείσει και το ενδεχόμενο του «λουκέτου»!

Ο πρόεδρος του σωματείου και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Β. Καρακίτσιος μετά τη συνάντηση, επιχείρησε να καλλιεργήσει την αυταπάτη ότι «κάτι γίνεται», εμφανίζοντας ως απόδειξη γι' αυτό διάφορες επαφές και συναντήσεις στελεχών της κυβέρνησης. Αποκαλύφθηκε όμως όταν επιχείρησε να απαγορεύσει το λόγο στον Π. Αναστασιάδη, μέλος της διοίκησης του σωματείου, εκπρόσωπο της παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ. Ο συνδικαλιστής βέβαια πήρε το λόγο, κατάγγειλε την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ σε βάρος της ναυπηγικής βιομηχανίας και την υπονομευτική τακτική του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους σε συντονισμό και κοινή δράση με τους εργαζόμενους των άλλων ναυπηγείων για ναυπηγική βιομηχανία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και τις ανάγκες της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ