Σάββατο 18 Μάη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Οι πυροσβέστες να βρεθούν δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων

Ολοκληρώνεται σήμερα το 15ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το 15ο τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Χαιρετισμό στο συνέδριο, εκ μέρους του ΚΚΕ, απηύθυνε ο Διαμιανός Κουκουράβας. Ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε στο γεγονός ότι το 1998 ανατέθηκε η δασοπυρόσβεση στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς την ανάλογη υποδομή και τα απαραίτητα κονδύλια και με νόμους που ψηφίστηκαν από τα αστικά κόμματα ενισχύθηκε η στρατιωτικοποίηση του Σώματος, ενώ καθιερώθηκαν ελαστικές σχέσεις εργασίας, με υπαλλήλους τριών ταχυτήτων (μόνιμοι, πενταετούς θητείας, εποχικοί), έγιναν χιλιάδες οι απλήρωτες ώρες εργασίας καθώς και τα σωρευμένα ρεπό. Ακόμα, ανέφερε πως μέσα από το συντονισμό του αγώνα των πυροσβεστών με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, «θα μπορέσει να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας δασοπροστασίας με την κατάλληλη στελέχωση και εξοπλισμό. Με αλλαγή της αντιπυρικής προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης προστασίας και ανάπτυξης των δασών. Οι υποδομές πυρασφάλειας, πυροπροστασίας και πυρόσβεσης να αναπτυχθούν στο έπακρο με σύγχρονες υποδομές και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Πρώτα και κύρια να παρέχουν σε όλους τους εργαζόμενους ασφάλεια στον εργασιακό τους χώρο, γενικότερα ασφάλεια στις κοινωνικές τους δραστηριότητες και να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού μας».

Για την ανάγκη αλληλεγγύης από τους πυροσβέστες στον αγώνα των υπόλοιπων εργαζομένων σε όλους τους κλάδους, μίλησε ο συνδικαλιστής με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ) Δημήτρης Βλάχος.

Οπως είπε, οι εξελίξεις στο κοινωνικοοικονομικό σύστημα δε θα μπορούσαν να μην έχουν αντανάκλαση και στο Πυροσβεστικό Σώμα, με πρόσφατο παράδειγμα το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της πλουτοκρατίας και επιχειρεί τη διάλυση έστω και των υποτυπωδών υπαρχουσών δομών πυρασφάλειας με καταργήσεις υπηρεσιών και κλιμακίων και παραχώρηση αρμοδιοτήτων του Σώματος στην Τοπική Διοίκηση. Επισήμανε πως με το Προεδρικό Διάταγμα καθιερώνεται η εφαρμογή 12ωρης και 16ωρης εργασίας όποτε και όταν θέλει η Διοίκηση, ενώ αποκάλυψε πως έχουν ξεκινήσει οι εκβιασμοί από τις Διοικήσεις για να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις καταστρατηγήσεις των εργασιακών σχέσεων όπως παράνομες επιφυλακές και υπερεργασία, με ενδεχόμενη απειλή εφαρμογής των εξαντλητικών ωραρίων.

Από την άλλη, στοχεύει στη μετατροπή των Υπηρεσιών σε ανταποδοτικούς μηχανισμούς του κράτους που σημαίνει μεγαλύτερα βάρη για το λαό, ενώ προέβλεψε πως αναμένεται νέο πετσόκομμα στους μισθούς με σύσταση νέου μισθολογίου - βαθμολογίου μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Με την απαλλαγή του κράτους από αυτές τις αρμοδιότητες και από την εξαθλίωση των εργαζομένων, εξοικονομούνται κονδύλια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία πάνε στις τσέπες τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών.

Τα μέλη της «Ενωτικής» καταψήφισαν το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ΔΣ της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ