Τετάρτη 15 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Στην τελική ευθεία τα επιχειρηματικά τερτίπια

Τα επίχειρα του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου βιώνουν, και τυπικά από χτες, στην ΑΕΚ. Οσα αντιπροσωπεύει η ιδέα και η ιστορία του σωματείου, συμπαρασύρονται μαζί με τη διάλυση της εταιρείας. Η έκτακτη ΓΣ των μετόχων αποφάσισε χτες ότι - για οικονομικούς λόγους - η ΑΕΚ δε θα δηλώσει συμμετοχή στη Football League, αλλά στη νέα Β' Εθνική (νυν Football League 2).

Επίσης διόρισε τριμελές (Κ. Νεστορίδης, Ανδ. Δημητρέλος, Αλ. Αλεξίου) ΔΣ στην ΠΑΕ και προκήρυξε νέα ΓΣ για τις 7/6. Τότε (νομότυπα) θα αποφασιστεί η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, θα διοριστούν οι εκκαθαριστές. Ετσι θα μπει στην τελική ευθεία το χρονικό μιας (πόσο καιρό σχεδιαζόμενης και για ποιους λόγους;) προαναγγελθείσας διάλυσης.

Οι πρώτοι που πλήττονται από τις αποφάσεις/εντολές νυν, πρώην, επίδοξων επιχειρηματιών/«σωτήρων» είναι οι εργαζόμενοι. Και μπορεί παίχτες, προπονητές να έχουν κάποιες ελπίδες να μη χάσουν όλα όσα τους οφείλονται, δεν ισχύει το ίδιο για τους υπαλλήλους. Απλήρωτοι περίπου 8 μήνες τώρα, δεν αρνήθηκαν, στους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ και τους διοικούντες/υπαλλήλους τους, την εργασία τους.

Η επιβράβευση από τους (νυν και επόμενους «σωτήρες») «αναξιοπαθούντες» καπιταλιστές με τα καράβια, τα πετρέλαια και τις άλλες μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ είναι χτες να ανακοινωθεί (από τον υπάλληλό τους - πρόεδρο της εταιρείας) στους εργαζόμενους ότι μπαίνουν στο Ταμείο Ανεργίας, και δεν υπάρχουν χρήματα για τα οφειλόμενα και τις αποζημιώσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ