Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τον ξυλοδαρμό μετανάστη

Παρέμβαση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έγινε χτες το μεσημέρι από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως για την κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων μεταναστών που βρίσκονται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Πειραιά - το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης - και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε μετανάστης από αστυνομικό που Τμήματος. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βαγγέλης Μαρούπας γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος. Μαζί τους ήταν και ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Ασλάμ Τζαβέντ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, 9 μετανάστες από το Πακιστάν και 3 από το Μπαγκλαντές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, από τις 18 Απρίλη. Τη συγκεκριμένη μέρα αστυνομικός διέκοψε την ώρα της προσευχής της ομάδας, πήρε έναν από τους μετανάστες ο οποίος θρηνούσε το θάνατο της μητέρας του και τον ξυλοκόπησε μπροστά σε όλους. Στις 22 Απρίλη, δεύτερος αστυνομικός επιδόθηκε σε ύβρεις και απειλές σε έναν ακόμα μετανάστη της ομάδας.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον ταξίαρχο κ. Διαμαντόπουλο και το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Στη συνάντηση καταγγέλθηκε από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το γεγονός ότι οι μετανάστες κρατούνται ως εγκληματίες και κάτω από άθλιες συνθήκες, επειδή δε διαθέτουν τα ανάλογα έγγραφα και αναδείχτηκε η αντιμεταναστευτική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με το μετανάστη που σύμφωνα με τις καταγγελίες δέχτηκε τον ξυλοδαρμό. Οπως ανέφερε ο ίδιος στην αντιπροσωπεία: «Είχε πεθάνει η μητέρα μου και πάνω στην απελπισία μου είχα αυτοτραυματιστεί με κάρτα τηλεφώνου. Την ώρα της προσευχής ένας αστυνομικός με έβγαλε έξω από το κελί και αφού μου είπε ότι αυτά (δηλαδή τα τραύματα) μπορώ να στα κάνω και εγώ άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια μπροστά στα μάτια των υπολοίπων».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με το μετανάστη που δέχτηκε τις απειλές αστυνομικού. Οπως ανέφερε: «Μου είπε ο αστυνομικός ότι θα σου βάλω κατηγορίες που δεν πρόκειται να βγεις ποτέ από δω μέσα» και πρόσθεσε ότι ήταν «παρών» όταν είδε τον ξυλοδαρμό του συμπατριώτη του. «Δεν είμαστε ζώα, άνθρωποι είμαστε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διαβίωσης ένα στοιχείο που αναδείχτηκε από τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης τα λέει όλα: «Η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι 140 άτομα τίγκα και έχουμε 315»!

Από την Δ. Μανωλάκου επισημάνθηκε ότι δε φτάνει που η αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και οι συνεχείς επιχειρήσεις - σκούπα έχουν μετατρέψει τα αστυνομικά τμήματα σε φυλακές, με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, έρχονται να προστεθούν και τα κρούσματα της παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των μεταναστών και των βάρβαρων συμπεριφορών. Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ