Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
Νομοσχέδιο - πλήγμα για 15.000 μικρά αρτοποιεία

Καταγγέλλει κυβερνητικό νομοσχέδιο που καταργεί την αρτοποιητική νομοθεσία υπέρ των μεγάλων σούπερ μάρκετ

Σε αγώνα ενάντια στα σχέδια σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ καλεί η «Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το νομοθετικό πλήγμα που επιχειρεί η κυβέρνηση στον κλάδο. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι καταγγέλλει «το προς ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο: "Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις" όπου εκεί μέσα καταργείται ολόκληρη η αρτοποιητική νομοθεσία, ως μία από τις "άλλες διατάξεις"». Η Κίνηση τονίζει ότι «είναι φρικτό ψέμα ότι δήθεν υποχρεώνονται από την τρόικα για τη διάταξη αυτή όταν υπάρχει απόφαση του κολεγίου των επιτρόπων ότι ο Ν. 3526/07 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3853/10 και με τον Ν. 4072/12 είναι πλήρως εναρμονισμένος με την κοινοτική νομοθεσία. Απλά πήραν καινούριες εντολές από τα αφεντικά τους. Είναι φρικτό ψέμα ότι όλα γίνονται για την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη. Νοιάζονται μόνο για την ανάκαμψη των μονοπωλίων και των μεγάλων αλυσίδων χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα».

Και συνεχίζει: «Ο "φούρνος της γειτονιάς" είναι το αγκάθι στην πλάτη τους αφού το 86,1% των καταναλωτών δηλώνει ότι από εκεί αγοράζει το ψωμί του σύμφωνα με έρευνα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών μέσω της MARCΑΕ. Θέλουν να οδηγήσουν στην εξαθλίωση 15.000 μικρά αρτοποιεία και 140.000 εργαζόμενους σε αυτά πέρα από τα παράλληλα επαγγέλματα που ζουν από τον αρτοποιό. Μόνος τους σκοπός είναι να οδηγήσουν τον καθημερινό πελάτη μας στο SUPER MARKET, την ώρα που αυτόν τον καθημερινό πελάτη τον κρατάμε δικαίως με την ποιότητά μας, την επαφή μας με τον κόσμο, με την τιμή του ψωμιού (όταν πουλάμε το φθηνότερο ψωμί στην Ευρώπη των 25). Είμαστε ο εχθρός στα κέρδη τους και τα σχέδιά τους. Ισως και γι' αυτό μας άφησαν για το τέλος. Αφού ρίξουν και το τελευταίο κάστρο στα τρόφιμα, το μόνο που τους μένει είναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την οποία ήδη την μεθοδεύουν».

Η «Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών» καταγγέλλει επίσης την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, επειδή παρά τις προειδοποιήσεις για πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος προς όφελος των μονοπωλίων «μας σάρκαζε, δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό πέρα από ταξίδια στις Βρυξέλλες και να συνδιαλέγεται στα σαλόνια με αυτούς που σήμερα και τότε υπηρετούν πιστά το κεφάλαιο». «Στο ίδιο μήκος κύματος», σημειώνει ότι κινήθηκε και η «Συντεχνία Αθηνών, η οποία στην επίσημη επιστολή της προς τους βουλευτές και τα Κόμματα δεν γνωρίζει και δεν καταλαβαίνει τι συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η αναίτια και "εν κρυπτώ", όπως γράφει, τροποποίηση του 3526/07».

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών «καλεί το σύνολο των συναδέλφων και όλα τα ΔΣ των τοπικών πρωτοβάθμιων κλαδικών σωματείων να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες τόσο του κλάδου όσο και των τριτοβάθμιων οργάνων και να ταχθούν δίπλα μας στον αγώνα που δίνουμε μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ μαζί με άλλους συναδέλφους από άλλους κλάδους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, έτσι ώστε να αποκρούσουμε και να αντεπιτεθούμε στα μονοπώλια που μας κήρυξαν τον πόλεμο. Δίπλα στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους κοινωνικούς συμμάχους μας που δεν είναι άλλοι από τους εργάτες, τους νέους, τις γυναίκες, τους φτωχούς αγρότες. Τους ανθρώπους δηλαδή της διπλανής πόρτας, τους ανθρώπους που πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ