Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των μαθητών

Από τις εκδηλώσεις στον Εύοσμο
Από τις εκδηλώσεις στον Εύοσμο
Με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις ανάγκες τους, με καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες πρωτότυπες δραστηριότητες, ξεκίνησαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Με σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη», η ΚΝΕ απευθύνθηκε στους μαθητές, οι οποίοι αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία.

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απρίλη, θα γίνουν και τα περισσότερα από τα φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτό το διάστημα στην Αττική και αλλού.

Εύοσμος

Πολύ πετυχημένο ήταν το Μαθητικό Φεστιβάλ που έγινε το Σάββατο στην πλατεία Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και περιλάμβανε από παιχνίδι με θεματολογία σχετική με το πρόβλημα των ναρκωτικών και τουρνουά σκακιού, μέχρι συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, χορευτικά hip-hop και break-dance και ανάγνωση ποιημάτων. Εγινε επίσης συζήτηση για το φασισμό με ομιλήτρια την Τατιάνα Μάντζιου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, η οποία, με αφορμή την «επέτειο» για κάποιους της 21ης Απρίλη, αναφέρθηκε στο ρόλο και τη δράση της συστημικής Χρυσής Αυγής στην κοινωνία αλλά και στους χώρους των σχολείων. Παράλληλα μίλησε για τη διέξοδο για τα παιδιά του λαού, μέσα από την οργανωμένη πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κατερίνη

Στα Γιαννιτσά ο Σ. Κωφίδης παραδίδει αναμνηστικά συμμετοχής
Στα Γιαννιτσά ο Σ. Κωφίδης παραδίδει αναμνηστικά συμμετοχής
Γέμισε από μαθητές το Σάββατο ο πεζόδρομος της Κατερίνης στο Μαθητικό Φεστιβάλ που έγινε εκεί. Γκράφιτι, χορευτικό hip-hop, νεανικό συγκρότημα, προβολή βίντεο, συζήτηση για το «φακέλωμα - book» ή facebook ήταν δραστηριότητες που περιλάμβανε το πρόγραμμα, το οποίο κορυφώθηκε με ομιλία του Στράτου Κουρτζανίδη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Γιαννιτσά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά που διοργάνωσε η ΚΝΕ στα Γιαννιτσά, ενόψει του Μαθητικού Φεστιβάλ που θα γίνει στις 27 Απρίλη. Στο τουρνουά παραβρέθηκε και μίλησε με τα παιδιά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σάββας Κωφίδης, ο οποίος υπέγραψε και έδωσε σε όλους αναμνηστικό βραβείο συμμετοχής. Το κύπελλο θα απονεμηθεί στο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Ηράκλειο

Με τουρνουά πέντε επί πέντε, στο οποίο πήραν μέρος μαθητές από 10 λύκεια και 9 γυμνάσια, ξεκίνησαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών Ηρακλείου της ΚΝΕ στο χώρο του ΠΑΟ Δειλινών. Την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα, γκράφιτι, βιντεοπροβολές, παιχνίδια ερωτήσεων και έκθεση φωτογραφίας στο πάρκο Γεωργιάδη.

Χαλκίδα

Από τις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο
Από τις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο
Με επιτυχία έγινε το Σάββατο το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα, στο πάρκο του Βούρκου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε συζητήσεις, μαθητικό θεατρικό σκετς, συναυλίες, τουρνουά μπάσκετ και ποδηλατοδρομίες.

Ζάκυνθος - Κεφαλονιά

Ενόψει των Μαθητικών Φεστιβάλ, που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, η Νομαρχιακή Οργάνωση Ζακύνθου της ΚΝΕ διοργάνωσε την Παρασκευή τουρνουά ποδοσφαίρου και η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ διοργάνωσε το Σάββατο τουρνουά σκακιού στο Αργοστόλι.


Ποδηλατοδρομία στο φεστιβάλ της Χαλκίδας
Ποδηλατοδρομία στο φεστιβάλ της Χαλκίδας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ