Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αυτοδίκαιη αργία» επειδή του έκαναν μήνυση

Εκπαιδευτικός τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή κάποιος του έκανε μήνυση, για θέμα άσχετο με την εργασία του! Με αυτό το παράδειγμα αποδεικνύεται πώς μπορεί να λειτουργήσει το μέτρο της «αυτοδίκαιης αργίας» στους δημοσίους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Αχείμαστος, από το Λύκειο Πελοπίου Ηλείας, τέθηκε σε «αυτοδίκαιη αργία» επειδή μηνύθηκε από κάποιον με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Ο μηνυτής κοινοποίησε την μήνυσή του και το σχετικό κατηγορητήριο στο ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κοινοποίησαν στον εκπαιδευτικό την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου 4043/12 «περί διαθεσιμότητας, αργίας ένεκα ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας»!

Για το θέμα η ΕΛΜΕ Αχαΐας και Ηλείας έχουν αποφασίσει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, σήμερα στη 1 μ.μ. Εχει προηγηθεί μαζική κινητοποίηση την περασμένη Πέμπτη, με περιοδεία στα σχολεία και κινητοποίηση στην τοπική Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζει την αμέριστη και ανεπιφύλακτη συμπαράστασή της στον εκπαιδευτικό, σημειώνοντας ότι η απόφαση που πάρθηκε για τον εκπαιδευτικό αποτελεί «κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», όπου σημειώνεται: «Η πρόκληση απέναντι στο συνάδελφο είναι πρόκληση απέναντι σε ολόκληρο τον κλάδο». Ο Σύλλογος απαιτεί «να σταματήσει τώρα η δίωξη! Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο περί αξιολόγησης και διαθεσιμότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ