Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5
Σοβαρά ζητήματα για τις συνθήκες στους χώρους άθλησης

Με τραγικό τρόπο επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα της ασφάλειας, για την ακεραιότητα ή/και τη ζωή των αθλουμένων και γενικά παρευρισκόμενων στους χώρους άθλησης. Προχτές ένα 8χρονο παιδί, μέλος του συλλόγου «Διάπλαση», έχασε τη ζωή του. Οταν το ποδοσφαιρικό τέρμα - σύμφωνα με τις ως τώρα μαρτυρίες - παρασύρθηκε από τον αέρα και το πλάκωσε, προκαλώντας του πολλαπλές (θανατηφόρες) κακώσεις στο κεφάλι και στο θώρακα.

Το δυστύχημα έγινε στο γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται στην οδό Αλιμούντος στην Ηλιούπολη. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στο Δήμο, σύμφωνα όμως με τον δήμαρχο, Β. Βαλασόπουλο, έχουν νοικιαστεί σε τέσσερα αθλητικά σωματεία της πόλης, τα οποία είναι υπεύθυνα και για τη συντήρηση των χώρων.

Ο μόνος που (προς το παρόν) συνελήφθη είναι ο προπονητής του συλλόγου. Αναζητούνται 4 άτομα που φέρονται ως υπεύθυνοι των συλλόγων - ενοικιαστών. Ηδη από χτες έχουν αρχίσει και εμφανίζονται αναφορές κατοίκων για αντίστοιχα (χωρίς σοβαρές συνέπειες) περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά και έντονες ενστάσεις για την τήρηση των προβλεπομένων κανόνων ασφαλείας.

Να θυμίσουμε ότι τέλος Μάρτη είχε πέσει πυλώνας φωτισμού στο γήπεδο του ΟΦΗ και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν από θετικές συγκυρίες. Προκύπτουν λοιπόν σοβαρότατα ζητήματα, αναφορικά με την ασφάλεια των χώρων άθλησης. Είτε αυτά είναι σε επαγγελματικό, είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Είτε είναι ιδιωτικά, είτε δημόσια (κρατικά, δημοτικά). Και βέβαια τίθενται σοβαρά θέματα και για το αν και κατά πόσο οι θεσμικά αρμόδιοι πράττουν όσα πρέπει, σε επίπεδο ελέγχου.

Να σημειώσουμε ότι η πιστοποίηση της καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, ορίζονται στο άρθρο 56Α του Ν. 2725/1999, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 22 του νόμου 4049/2012 (ΦΕΚ τ. 35 - 23/2/2012).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ