Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε η δίκη για τους νεκρούς της «ΜΑΡΦΙΝ»

Eurokinissi

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο άρχισε χτες η δίκη των 4 στελεχών της Τράπεζας «ΜΑΡΦΙΝ», που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκληματικές βλάβες, για το θάνατο των τριών υπαλλήλων κατά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας επί της Σταδίου, στις 5 Μάη 2010. Κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος Κ. Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμ. Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Α. Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αν. Κούκου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι τότε έχασαν την ζωή τους οι τρεις εργαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώνδας Τσάκαλης και κινδύνευσε και η ζωή άλλων 23 από την προβοκατόρικη δολοφονική δράση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, μια μέρα πανεργατικής απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Η προβοκάτσια είχε στηθεί από μηχανισμούς που εκείνη την ημέρα έδρασαν σε διαφορετικούς χώρους, στη Σταδίου και έξω από τη Βουλή.

Ο πατέρας της Α. Παπαθανασοπούλου -της εγκύου που βρήκε τραγικό θάνατο- τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οπως είπε, το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί, τα τζάμια είχαν σπάσει κατ επανάληψη και παρ' όλα αυτά δεν είχαν βάλει τζάμια ασφαλείας. Επισήμανε, ότι δεν υπήρχε καμία έξοδος κινδύνου και δεν υπήρχε έκθεση πυρασφάλειας. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί δεν έκλεισε το κατάστημα, αφού κι άλλες τράπεζες στη Σταδίου είχαν κλείσει. Ανέφερε επίσης ότι τις δύο προηγούμενες φορές όπως είπε, πάλι είχε μπει φωτιά και την είχαν σβήσει από μόνοι τους, με ιδία μέσα οι εργαζόμενοι.

Η αδερφή της νεκρής εργαζόμενης είπε στο δικαστήριο ότι έξω από την τράπεζα υπήρξε εγκληματική ενέργεια και προκάλεσε την πυρκαγιά, από μόνη της όμως δεν μπορούσε να επιφέρει τα αποτελέσματα του θανάτου. Αν υπήρχε έξοδος κινδύνου όλοι οι εργαζόμενοι θα είχαν χρόνο να βγουν σώοι από το φλεγόμενο υποκατάστημα, το οποίο χαρακτήρισε «ποντικοπαγίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ