Τρίτη 16 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Τρομοκρατούν για να περάσουν οι «αναδιαρθρώσεις»

Στην πολυεθνική «BRISTOL» τις μαζικές απολύσεις ακολούθησε απόλυση συνδικαλιστή

Αμεση ανάκληση των απολύσεων και υπεράσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ΣΣΕ απαιτεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλοντας τις μαζικές απολύσεις που έχουν γίνει στην πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία «BRISTOL MYERS SQUIBB» τους τελευταίους μήνες, αλλά και την απόλυση συνδικαλιστή. Να σημειωθεί πως τριμερής συνάντηση που είχε οριστεί στην Επιθεώρηση Εργασίας αναβλήθηκε.

Η ΟΕΦΣΕΕ ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Ο αντεργατικός κατήφορος των φαρμακευτικών εταιρειών συνεχίζεται. Η πολυεθνική εταιρεία BRISTOL MYERS SQUIBB μετά τις απολύσεις, με το μανδύα της εθελούσιας εξόδου, 51 εργαζομένων τον περασμένο Ιούλιο, συνέχισε τη διαδικασία της εσωτερικής της αναδιάρθρωσης με την απόλυση με την ίδια μέθοδο 16 ακόμα εργαζομένων. Δε δίστασε να προχωρήσει ακόμα και στην απόλυση συνδικαλιστή, του Παναγιώτη Μποβολανέα, αφού πρώτα απέτυχε να τον εξαγοράσει, για να ακολουθήσει και ο ίδιος το δρόμο της εθελούσιας εξόδου. Η απόλυση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να τρομοκρατήσει και να υποτάξει τους εργαζόμενους, αφού ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής πρωτοστάτησε στη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο σε εξέλιξη που δείχνει ότι σε καιρούς βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης οι αναδιαρθρώσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες θα ενταθούν και θα πάρουν τη μορφή ολομέτωπης επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα αλλά και στο ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.

Οι αναδιαρθρώσεις αυτές στοχεύουν στο να ξεπεράσουν οι κεφαλαιοκράτες την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αλλά και να στρώσουν το έδαφος για τη μεγαλύτερη δυνατή κερδοφορία, κατά την περίοδο της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει: μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, στρατιές ανέργων.

Μόνο όταν η έρευνα και παραγωγή φαρμάκου γίνει κοινωνικό κτήμα και το ίδιο το φάρμακο κοινωνικό αγαθό, μόνο τότε θα έχουμε όλοι εξασφαλισμένη δουλειά και φαρμακευτική κάλυψη που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Με αυτή την προοπτική συσπειρωνόμαστε και παλεύουμε όλοι μαζί μέσα από το κλαδικό μας συνδικάτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ