Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν τα Μαθητικά Φεστιβάλ

Η αφίσα για το Φεστιβάλ στη Λάρισα
Η αφίσα για το Φεστιβάλ στη Λάρισα
«Το φεστιβάλ στέλνει το μήνυμα ότι μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα». Αυτά τόνισαν, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, οι Θ. Σβώκος και Βάσω Τσιάτσιου, στελέχη της ΚΝΕ, αναφερόμενοι στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ, που οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, στις 27 Απρίλη, στην πλατεία Λαμπρούλη, στο «Φρούριο».

Σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, σημείωσαν ότι το φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από πολυμορφία, με τους μαθητές να το σφραγίζουν με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους. Θα υπάρχουν θεατρικά σκετς, συναυλίες, προβολές, παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, εκθέσεις φωτογραφίας, γκράφιτι κ.ά.

Ανάμεσα στην πλούσια θεματολογία, ξεχωρίζουν οι εργασίες και τα «πρότζεκτ» σε θέματα που έχουν συζητηθεί στις σχολικές τάξεις και θα παρουσιαστούν με τρόπο που αναδεικνύει τη διαπάλη που γίνεται στο μάθημα, με τους μαθητές να δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

Μαθητικά φεστιβάλ θα γίνουν την ίδια μέρα και στις πρωτεύουσες των άλλων νομών της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο Βόλο, στην παραλία (έξω από το Θόλο), στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα, στο «Παυσίλυπο».

Στη Θεσσαλονίκη

Με εξορμήσεις και συζήτηση με τους μαθητές γίνονται γνωστά τα Μαθητικά Φεστιβάλ που προγραμματίζονται στην Κεντρική Μακεδονία. Ηδη μαθητές και ομάδες σχολείων δηλώνουν συμμετοχή στο ποδοσφαιρικό τουρνουά 5χ5 με τίτλο: «Κλότσα την μπάλα! Οχι τη ζωή σου! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά!» που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητικές οργανώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ενώ δε λείπουν και οι συμμετοχές μουσικών συγκροτημάτων, θεατρικών ομάδων για το μαθητικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παιχνίδια και quiz για γυμνάσια και ΕΠΑΛ, βιντεοπροβολές για τη Χρυσή Αυγή, το Facebook, τα ναρκωτικά, το σοσιαλισμό. Διαγωνισμό γκράφιτι με θέμα τον πόλεμο, τουρνουά ping-pong και σκάκι, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, θεατρικά. Θα γίνει συζήτηση για το φασισμό, θέμα για το οποίο μάλιστα οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν διαγωνισμό στίχου και τραγουδιού με τους νικητές να ψηφίζονται στο φεστιβάλ από τους ίδιους τους μαθητές.

Το ερχόμενο διάστημα οι μαθητικές οργανώσεις δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προετοιμάζουν δραστηριότητες σε πλατείες και πάρκα με μικροφωνικές και ηχητικά spot, εξορμήσεις σε σχολεία, συσκέψεις για την καλύτερη προπαγάνδηση του φεστιβάλ, για να φτάσει το μήνυμα του παντού. Τα Φεστιβάλ που προγραμματίζει η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ είναι:

Σάββατο 20 Απρίλη: Δυτική Θεσσαλονίκη (πλατεία Ευόσμου), Κατερίνη (πεζόδρομος).

Παρασκευή 26 Απρίλη: Κέντροανατολική Θεσσαλονίκη (πολιτιστικό κέντρο Τούμπας), Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης (πλατεία).

Σάββατο 27 Απρίλη: Θέρμη Θεσσαλονίκης (πεζόδρομος), Σέρρες (πλατεία Ελευθερίας), Βέροια (πάρκο Ελιάς), Κιλκίς (πεζόδρομος), Γιαννιτσά (Πολύκεντρο).

Κυριακή 28 Απρίλη: Πολύγυρος (πλατεία Δημαρχείου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ