Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζική εκδήλωση για τους ανέργους και τα παιδιά τους

Πλημμυρισμένο από πλήθος εργατόκοσμου, ανέργους και ανθρώπους του μόχθου που κατέφτασαν με τα παιδιά τους από κάθε πλευρά της Πειραιώτικης Περιφέρειας, ήταν προχτές, από το πρωί ως το μεσημέρι της Κυριακής, το αμφιθέατρο, διάδρομοι και αίθουσες του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από κλαδικά, ταξικά συνδικάτα, τις Επιτροπές Ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής. Αυτή η μαζική παρουσία, που ξεπέρασε τα αναμενόμενα, μετέτρεψε την εκδήλωση σε δυναμική, μαζική απάντηση απέναντι στην «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών όλων αυτών των παράσιτων και των «εργαλείων» τους, όπως είναι η φασιστική Χρυσή Αυγή.

Η δράση των ταξικών συνδικάτων και των Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής του Πειραιά θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, διεκδικώντας μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, προβάλλοντας το ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες των ανέργων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης της Κυριακής μοιράστηκαν 800 τσάντες με τρόφιμα (λαχανικά, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη κ.ά.) και δώρα για τα παιδιά. Στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδειχθεί η ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους», η δύναμη της οργανωμένης πάλης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει αυτήν τη βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Την εκδήλωση άνοιξε, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στέλεχος του ΠΑΜΕ Νίκος Ξουράφης, επισημαίνοντας ότι η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί να επιβάλει το δικό της δίκιο. Ακολούθησε στο βήμα ο γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Γιάννης Βλάχος, τονίζοντας ότι «τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, η κοινωνική συμμαχία που εκφράζεται και μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, απλώνουν το χέρι στον κάθε συνάδελφο που είναι άνεργος ή κάνει ένα με δύο μεροκάματα για να σταθεί με το κεφάλι ψηλά, να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα του στερούν».

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα στο Γ' Ράιχ» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, το οποίο προλόγισε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση η Σούλα Λαμπούδη, σημειώνοντας ότι ο πολιτισμός μπορεί να γίνει ένα ακόμα όπλο της εργατικής τάξης για την αντεπίθεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ