Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «ΚΑΛ»
Σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» εντός των τειχών

Αποκαλυπτική καταγγελία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής

Γεμάτος χώρους δουλειάς - «κάτεργα» είναι και ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών
Γεμάτος χώρους δουλειάς - «κάτεργα» είναι και ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών
Εναν εφιάλτη ζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον «Ομιλο Εταιρειών ΚΑΛ» (Cosmoline, AlphaLev, Info), όπως αποκαλύπτει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Οπως αποκαλύπτει το ΣΕΤΗΠ, ο συγκεκριμένος όμιλος που εδρεύει στη Λιοσίων 104 - μια βδομάδα πριν το συνδικάτο είχε κάνει και παρέμβαση - ασχολείται με κτηματομεσιτικά, τηλεφωνικές πωλήσεις, συσκευές ενέργειας, «βρίσκει» δουλειά στο εξωτερικό. Οι αγγελίες βρίσκονται σε γνωστή εφημερίδα με χίλιες δυο επωνυμίες. Ανακυκλώνει κάθε μέρα, δεκάδες εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώνει, αφού άλλα τάζει στις αγγελίες και άλλα συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν, το ΣΕΤΗΠ πραγματοποίησε και νέα μαζική εξόρμηση προχτές το απόγευμα στην έδρα της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, η εργοδοσία σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους βάλει εμπόδια στην επαφή με το σωματείο τους, έφερε την αστυνομία και απείλησε με μηνύσεις.

Να ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στην εταιρεία, όπως τις αποκαλύπτει το συνδικάτο. Συγκεκριμένα, «συνάδελφοί μας εργάζονται ανασφάλιστοι, τους βάζουν καρτελάκι που αναγράφει το ποσό του μισθού, τον οποίο ποτέ δεν παίρνουν. Για τους εργαζόμενους που ασφαλίζει, η εταιρία "τρώει" ένσημα, αφού τους κολλάει ένσημα 4ωρου αντί για 6ωρου. Δηλαδή το ένσημο είναι μισό! Ταυτόχρονα, οι εκπαιδεύσεις δεν πληρώνονται, λες και οι εταιρίες είναι εκπαιδευτικός οργανισμός.

Οι εργαζόμενοι βέβαια κάνουν και ασκήσεις! Οταν εμφανίζεται η επιθεώρηση εργασίας ή το ΙΚΑ για έλεγχο, δασκαλεύουν τους εργαζόμενους να πουν ψέματα για να μην έχουν πρόστιμα, να κάνουν δήθεν ότι είναι υποψήφιοι αγοραστές. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένοι να έχουν κλειστά τα κινητά για να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο. Με τον τραμπουκισμό στο μάξιμουμ, αν κάποιος εργαζόμενος υποστεί όλα τα παραπάνω και έρθει η στιγμή να πληρωθεί, ενημερώνεται ότι δεν υπάρχει μισθός και η πληρωμή γίνεται με το κομμάτι. Μάλιστα αν υπάρχει και κάποια ακύρωση, οι εργαζόμενοι τρώνε..... πρόστιμο.

Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι άθλιες. Εργάζονται χωρίς διαλείμματα και μάλιστα καπνίζουν μέσα στο χώρο, με αποτέλεσμα ο χώρος να μην είναι κατάλληλος για εργασία. Επίσης οι καταγγελίες για το συγκεκριμένο «όμιλο» είναι εκατοντάδες, από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ μέχρι και.... το ιντερνετ».

Το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν τώρα το βήμα. «Ελα σε επαφή με το ΣΕΤΗΠ, να οργανώσουμε από κοινού τη δράση μας. Να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας. Να μην αφήσουμε κανέναν εργοδότη να μας τσαλαπατά την αξιοπρέπειά μας και τα δικαιώματά μας. Η παραίτηση δεν οδηγεί πουθενά. Οσο δεν ξεσηκωνόμαστε, δεν οργανώνουμε την αγανάκτησή μας, οι εργοδότες μένουν ασύδοτοι. Στο τέλος θα μας ζητάν να τους πληρώνουμε και από πάνω», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ