Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Διάταγμα Ασαντ για αποτροπή απαγωγών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό εγκληματικών ενεργειών όπως οι απαγωγές έναντι λύτρων ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ εξέδωσε χτες διάταγμα με το οποίο θα τιμωρούνται τουλάχιστον με ισόβια δεσμά και καταναγκαστικά έργα οι απαγωγείς ατόμων για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους λόγους.

Το προεδρικό διάταγμα μάλιστα συστήνει την επιβολή θανατικής ποινής σε όσους απαγωγείς «σκοτώσουν, βιάσουν ή προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στους ομήρους»... Αφορμή για την εξέλιξη αυτή φαίνεται πως δίνει η προχτεσινή απαγωγή οκτώ Σύρων (της μειονότητας των Αλλαουϊτών) από ένοπλους Λιβανέζους σε ορεινή περιοχή του Λιβάνου, ενώ ήταν καθ' οδόν προς τη Συρία. Σύμφωνα με το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων οι απαγωγείς είναι πιθανότατα συγγενείς ενός Λιβανέζου που κρατείται εδώ και ένα χρόνο στις συριακές φυλακές.

Το ίδιο 24ωρο ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Μοσέ Γιάαλον, πραγματοποιώντας περιοδεία στα κατεχόμενα των Υψωμάτων του Γκολάν εμφανίστηκε «ανήσυχος» για τη μεγαλύτερη διάχυση της συριακής κρίσης αλλά και για τη δράση ακραίων ισλαμιστών στο πλευρό των ένοπλων συριακών αντικυβερνητικών δυνάμεων, προειδοποιώντας πως το Ισραήλ, σε κάθε περίπτωση, θα απαντήσει σε πυρά που ριφθούν στο έδαφός του από τη συριακή πλευρά «είτε πέσουν σκόπιμα, είτε τυχαία»... Νωρίτερα, ο επικεφαλής του τμήματος ασφάλειας των διπλωματών στο ισραηλινό υπουργείο Αμυνας, ε.α στρατηγός Αμος Γκιλάντ, δήλωσε με νόημα ότι μπορεί το Τελ Αβίβ να ανησυχεί για την εντεινόμενη παρουσία της Αλ Κάιντα στη Συρία «αλλά αυτό ωχριά απέναντι στις απειλές που θέτει ο άξονας Ιράν - Συρία - Χεζμπολάχ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ