Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποφάσισε απεργία την Πρωτομαγιά

Τα συνδικάτα οργανώνονται ενάντια στις μεθοδεύσεις για τη «μεταφορά» της Πρωτομαγιάς ως... αργίας

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι μεταφερόμενη αργία, τονίζουν τα συνδικάτα (φωτ. 1η Μάη 2011, Αθήνα)

Eurokinissi

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία, όχι μεταφερόμενη αργία, τονίζουν τα συνδικάτα (φωτ. 1η Μάη 2011, Αθήνα)
Τη δράση τους για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας, ενάντια στις μεθοδεύσεις για τη «μεταφορά» της 1ης Μάη ως «αργία», οργανώνουν τα συνδικάτα, ανταποκρινόμενα και στο σχετικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Το οποίο έχει καταγγείλει από την περασμένη βδομάδα τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτικών φορέων να «μεταφέρουν» την Πρωτομαγιά μετά το Πάσχα λες και είναι καμιά... μεταφερόμενη γιορτή.

Την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας για την Τετάρτη 1η Μάη και την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία, αποφάσισε, ομόφωνα, σε συνεδρίασή της, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που, σε συμπαιγνία με τους μεγαλέμπορους, θέλει να μεταφέρει την Πρωτομαγιά στην τρίτη μέρα του Πάσχα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, αλλά και για να αλλοιώσει το χαρακτήρα της 1ης Μάη.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης, αγωνιστικής κινητοποίησης, η διοίκηση του ΕΚΛ αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας μιας ώρας για τη Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απρίλη, προκειμένου να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, ενώ, πριν και μετά την Πρωτοχρονιά, θα οργανωθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Την Τρίτη 23 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΛ εκδήλωση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής», με ομιλητή τον πρόεδρο του ΕΚΛ, Τάσο Τσιαπλέ.
  • Την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ.
  • Την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΛ, προβολή κινηματογραφικών ταινιών.
  • Την Πέμπτη 9 Μάη, εκδήλωση ενάντια στο φασισμό.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚΛ, η επιτυχία της πρωτομαγιάτικης απεργίας θα κριθεί από το σχεδιασμό που θα βάλει το κάθε σωματείο, σωματειακή επιτροπή για το τι θα κάνει στον κάθε χώρο δουλειάς και στον κλάδο (εκδηλώσεις, ομιλίες, στόχους για την παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση), από το συγκεκριμένο έλεγχο πάνω στο σχέδιο δουλειάς, την ένταξη και την αξιοποίηση νέων δυνάμεων, από τα οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της απεργίας σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο και από τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, από την ειδική δουλειά στη νεολαία, στις γυναίκες, στους μετανάστες.

Για το σκοπό αυτό - επισημαίνει - χρειάζεται να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα ΔΣ των σωματείων και να αποφασίσουν τη διοργάνωση δραστηριοτήτων και τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία την 1η Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση.

  • Απόφαση για απεργία την 1η Μάη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ πήρε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην ΤΑ Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ