Τρίτη 12 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ
Ζητά διευκρινίσεις για ... υιοθέτηση επιστολής του ΠΑΜΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας από κλαδικά συνδικάτα

Μαζική παράσταση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Πειθαρχικού συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας, όπου ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Τύπου Θανάση Βογιατζή. Η επιστολή του Πειθαρχικού οργάνου προς το Θ. Βογιατζή με αριθμό πρωτοκ. 68 και ημερομηνία 26-2-2013 είναι αποκαλυπτική. Ουσιαστικά αντιμετωπίζει ως «ιδιώνυμο αδίκημα» τη δράση του ΠΑΜΕ μιας και με βάση το «κατηγορητήριο» ο Θ. Βογιατζής ήταν υποχρεωμένος να «παρέχει διευκρινίσεις» γιατί: «υιοθέτησες επιστολή του ΠΑΜΕ που δημοσιεύθηκε στη "Θεσσαλία Βόλου" την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου...» και επειδή «ενημέρωσες την ίδια ημέρα όλα τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» στέλνοντας την προκήρυξη του ΠΑΜΕ!

Η προκήρυξη την οποία διακίνησε ο Θανάσης Βογιατζής αφορούσε την απάντηση της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σε σχόλιο συγκεκριμένης δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» του Βόλου, που είχε αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ζητούσε «την παρέμβαση του Εισαγγελέα για να μην περιφέρονται οι συνδικαλιστές στο δημαρχείο Βόλου». Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ήταν και η οποία έκανε την καταγγελία, την οποία, όμως έσπευσε να υιοθετήσει και να ζητήσει «εξηγήσεις» η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ενωσης Συντακτών.

Στην παράσταση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ταξικά συνδικάτα Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Τροφίμων και Ποτών, Τύπου και Χάρτου, του σωματείου της «Κόκα Κόλα», των συνταξιούχων του ΙΚΑ, εκπρόσωποι των οποίων απαίτησαν να σταματήσει η οποιαδήποτε δίωξη σε βάρος του Θ. Βογιατζή, διότι πρόκειται για ιδεολογική - πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, τόσο κατά του ΠΑΜΕ όσο και ιδιαίτερα κατά του συγκεκριμένου συνδικαλιστή και στόχο να φιμώσει τις ταξικές φωνές στο χώρο του Τύπου αλλά και να ανοίξει το δρόμο για νέες διώξεις κατά ταξικών συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ