Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
«Ανοιξαν» τα ταμεία στους ασθενείς

Τη Δευτέρα προχωρούν σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου

Με μπλοκάρισμα των ταμείων του νοσοκομείου, επιβάλλοντας τη δωρεάν εξέταση των ασθενών, ξεκίνησαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη μη πληρωμή της μισθοδοσίας τους. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με την ίδια μορφή και τη Δευτέρα, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν τις διαδικασίες για να ξεκινήσουν και επίσχεση εργασίας. Σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί, στην πύλη του νοσοκομείου, καλεί όλους τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ Υγείας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους σχετίζεται με τις επιδιώξεις της διοίκησης του νοσοκομείου να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών.

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο «Παπαγεωργίου» σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που σταδιακά μετατρέπουν το νοσοκομείο σε επιχείρηση, παραχωρούν εργασίες που γίνονταν από μόνιμο προσωπικό σε εργολάβους, φορτώνουν τα έξοδα λειτουργίας του νοσοκομείου στους ασθενείς «κοστολογώντας» και τη σκέψη για επίσκεψή τους σ' αυτό, ενώ ταυτόχρονα οδηγούν τους εργαζομένους στην εργασιακή αβεβαιότητα.

Επίσης, καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης του Σωματείου απέναντι στην πολιτική εκβιασμών των εργαζομένων από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. «Δεν ενημερώνει, δεν προετοιμάζει τους εργαζόμενους για το τι συμβαίνει με τις περικοπές στους μισθούς μας και στα δικαιώματά μας, για το τι έρχεται. Αντίθετα, συνδιαλέγεται με τη διοίκηση και για μια ακόμη φορά αποπροσανατολίζει προτάσσοντας τη δικαστική οδό που δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα. Δεν έχουν καμιά διάθεση να μας προετοιμάσουν για τη σύγκρουση που έρχεται, δεν έχουν καμιά διάθεση να οργανώσουν τον αγώνα μας απέναντι στη σφοδρότατη επίθεση που δεχόμαστε εδώ και χρόνια», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Καλεί τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους συσχετισμούς των δυνάμεων στο σωματείο βάζοντας στην άκρη τις δυνάμεις που συμβιβάζονται και ξεπουλάνε τους αγώνες τους. Με ενότητα όλων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, εργαζομένων και ασθενών, να δυναμώσουν τον αγώνα στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να συνεχίσουν τον αγώνα, με μπλοκάρισμα των εισπρακτικών μηχανισμών, επίσχεση εργασίας, απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας: Αμεση καταβολή του μισθού. Μετατροπή του νοσοκομείου από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ. Κατάργηση όλων των χαρατσιών. Διαγραφή των χρεών των αρρώστων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως αν δουλεύουν με συμβάσεις, σε εργολάβους κ.ο.κ. Απόσυρση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας που διακηρύσσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως η Υγεία του ελληνικού λαού είναι εμπόρευμα και μπορεί να πουλιέται από τα «ράφια» του νοσοκομείου. Καμία περικοπή στις παροχές. Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ