Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
Σε μετωπική ΓΓΑ - Ομοσπονδίες για τις νέες μειώσεις

Η νέα μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες για το 2013, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τη ΓΓΑ, αναστατώνει για μια ακόμη φορά τους κόλπους του ελληνικού αθλητισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Γραμματεία Αθλητισμού, οι περικοπές φθάνουν από 55% μέχρι 80% κάτι που οδηγεί τις περισσότερες με μαθητική ακρίβεια στον αφανισμό. Ιδιαίτερα μάλιστα αν σκεφθεί κανείς ότι οι μεγαλύτερες περικοπές (80%) αφορούν ομοσπονδίες και αθλήματα τα οποία έχουν καταταχθεί στη λεγόμενη Γ' κατηγορία, δηλαδή αυτά που δεν... πουλάνε, είναι προφανές ότι για κάποια από αυτά δεν υπάρχει καν επόμενη ημέρα. Μάλιστα μετά τα νέα δεδομένα σχεδόν το σύνολο των ομοσπονδιών δήλωσαν αδυναμία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Για το θέμα, αύριο Παρασκευή, το προεδρείο και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΕ έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας - Θρησκευμάτων - Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Την ίδια ώρα πάντως το κλίμα στις τάξεις όλων των ομοσπονδιών είναι κάτι παραπάνω από απαισιόδοξο. Ολοι κάνουν λόγο για ψίχουλα που τους δίνει η πολιτεία, αφού τα χρήματα δεν αρκούν ούτε για τα πάγια έξοδα και την πληρωμή των υπαλλήλων!..

Η Ομοσπονδία μπάσκετ απέστειλε επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτο το ποσό των 1.700.000 ευρώ που της αντιστοιχεί σαν επιχορήγηση του 2013. Με δηλώσεις στην «Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αποκάλυψε ότι το περίπου ανάλογο ποσό με αυτό του μπάσκετ (1.750.000), που θα λάβει η Ομοσπονδία του, δεν φτάνει ούτε για τα λειτουργικά έξοδα. Στα προβλήματα που δημιουργούνται για την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών και φυσικά στην ταφόπλακα της ανάπτυξης ενός αθλήματος εστίασε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ