Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «EUROMEDICA» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζουν την απεργία κόντρα στην τρομοκρατία

Στο πλευρό τους το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας

Μαζική ήταν η συμμετοχή των απεργών στη χτεσινή συγκέντρωση

MotionTeam

Μαζική ήταν η συμμετοχή των απεργών στη χτεσινή συγκέντρωση
Με μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στις συγκεντρώσεις που έγιναν έξω από τα γραφεία της EUROMEDICA στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως στις κλινικές «Γενική», «Κεντρική» και «Κυανό Σταυρό» συνέχισαν, χτες, τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι του ομίλου, που διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 5 μηνών και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας, έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην απεργία και στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν μαζικά, παρά την ωμή τρομοκρατία που άσκησε η εργοδοσία μέσω των διευθυντών των κλινικών, οι εργαζόμενοι από τις κλινικές «Κεντρική», «Κυανός», «Γενική», οι εργαζόμενοι της EUROMEDICA στο νοσοκομείο «Παναγία» και οι εργαζόμενοι από τις δύο κλινικές του ομίλου στην Κοζάνη.

Χτες το πρωί, παρά τη δυνατή βροχή, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια συγκροτημένα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όπου επιβιβάστηκαν χωρίς να πληρώσουν το εισιτήριο, κατευθύνθηκαν στη «Γενική Κλινική», όπου πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έδωσαν δυναμική απάντηση στην τρομοκρατική προσπάθεια της διεύθυνσης να σπάσει την απεργία. Η κινητοποίηση συνεχίσθηκε και στις κλινικές «Κεντρική» και «Κυανός Σταυρός».

Σήμερα, στις 9 π.μ., στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να γίνει δίκη για τα δεδουλευμένα τους, μετά από μήνυση που κατέθεσε η Επιθεώρηση Εργασίας προς την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ