Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στο «σφυρί» και η ΕΥΑΘ

Με την εκχώρηση του 51% της ΕΥΑΘ ΑΕ κλιμακώνεται το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η έναρξη της διαδικασίας οριστικοποιήθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δ' τρίμηνο του 2013.

Οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν στην ατζέντα σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Στουρνάρα. Οι καταληκτικές προσφορές των μονοπωλίων που διεκδικούν ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ και για την περιοχή - φιλέτο στην Αφάντου Ρόδου αναμένονται για τον Απρίλη. Για τα τέλη του Μάρτη προγραμματίζεται η μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.

«Κρίσιμο» είναι, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παράγοντες, το α' εξάμηνο του 2013, μέσα στο οποίο σχεδιάζουν να εκχωρήσουν σε λεγόμενους «στρατηγικούς επενδυτές» τον έλεγχο και τα μετοχικά πακέτα που διαχειρίζεται σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ σε 11 εταιρείες και βασικές υποδομές. Το εκτιμώμενο αντίτιμο για το 2013, σύμφωνα με τη συγκυβέρνηση διαμορφώνεται στα 2,5 δισ. ευρώ. Ολόκληρο το ποσό προορίζεται για την εξυπηρέτηση κρατικού χρέους και των μεγαλοδανειστών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ