Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αστυνομική τρομοκρατία σε βάρος 15χρονου

Νέο κρούσμα τρομοκρατίας σε βάρος 15χρονου σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο. Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από καταγγελία της οικογένειας σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 15χρονος περπατούσε στο δρόμο, στην περιοχή της Χανιώπορτας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν δυο άνδρες της με κουκούλες - ανήκαν στην ομάδα ΔΙΑΣ όπως διαπιστώθηκε αργότερα, αφού δεν υπήρχαν διακριτικά - τον σταμάτησαν και τού ζήτησαν να τού κάνουν έλεγχο.

Ο 15χρονος φοβήθηκε και τρέχοντας μπήκε σε ένα σουβλατζίδικο για να ζητήσει βοήθεια. Εκεί, σύμφωνα με την οικογένεια, το παιδί πήρε τηλέφωνο τους γονείς, λέγοντάς τους τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο πατέρας τους όπως και άλλα μέλη της οικογένειας έσπευσαν αμέσως, προσπαθώντας να εξηγήσουν στους αστυνομικούς που είχαν ακολουθήσει τον 15χρονο, για ποιο λόγο ο γιος του βρισκόταν στην περιοχή και γιατί αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε.

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο πατέρας και η οικογένεια, οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του με χειροπέδες.

Τελικά, λίγη ώρα αργότερα και μετά τη μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 15χρονος αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς ωστόσο να δοθούν εξηγήσεις στην οικογένεια ούτε από τον αξιωματικό υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ