Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΠΑΣΕΒΕ
Κατεβαίνουν τα ρολά στις 20 του Φλεβάρη

Σε «βηματισμό μάχης» βρίσκονται οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), μετά το κάλεσμά της για κλείσιμο των μαγαζιών στις 20 του Φλεβάρη και το συντονισμό των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών, με τα αγωνιστικά βήματα των εργαζομένων και την πανελλαδική απεργία. Στο «στόχαστρο» των αγωνιστικών δυνάμεων, ομοσπονδιών, σωματείων, ενώσεων, επιτροπών και κάθε ΕΒΕ που υιοθετεί το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, μπαίνει πρώτα απ' όλα η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, ότι «ο νέος φορολογικός νόμος καταργεί τελείως το αφορολόγητο, μας φορολογεί από το πρώτο ευρώ με 26% και αυξάνει το τέλος επιτηδεύματος στα 650 ευρώ (1.000 ευρώ για τις εταιρείες), από 500 του προηγούμενου νόμου. Την ίδια στιγμή μειώνουν τους φόρους στα μονοπώλια, τις ΑΕ, κατά 10-15%.

Με το νέο φορολογικό, το μικρομάγαζο που είχε κέρδος 20.000 ευρώ, μετά την πληρωμή των φόρων, το τέλος επιτηδεύματος και τις εισφορές του ΟΑΕΕ, θα του μείνουν για να ζήσει την οικογένειά του 9.000 ευρώ περίπου, χωρίς να υπολογίσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ».

Αυτές τις μέρες οι αγωνιστικές δυνάμεις δίνουν τα πάντα για να διαδοθεί το μήνυμα και το πλαίσιο της κινητοποίησης, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι προηγούμενες επιδόσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων στη μαζικοποίηση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ