Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Παρεμβάσεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου

Ζητήματα εξαγωγών, που σχετίζονται και με τη «βοήθεια» που δίνουν Ολλανδοί ειδικοί επί του θέματος, στην αναμόρφωση της ελληνικής νομοθεσίας, συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου της Ολλανδίας Σ. Σμιτς, στη χτεσινή τους συνάντηση. Η αύξηση των εξαγωγών, ως αποτέλεσμα των «αναδιαρθρώσεων» που θα κάνουν πιο «ανταγωνιστικές» τις ελληνικές επιχειρήσεις, είναι κομβικό ζήτημα για το ελληνικό μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο σχεδιάζει μεγαλειώδεις επεκτάσεις στην «πλάτη» των κακοπληρωμένων εργαζομένων και των υπερπρονομίων που θα «χτιστούν» στην υπερεκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων.

Μια «γεύση» για τις επικείμενες αλλαγές έδωσε και πάλι ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας μετά τη συνάντηση ότι «απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος Οργανισμός Εξωστρέφειας, ο οποίος να ενσωματώσει τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Invest in Greece. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι μεταφέρονται από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση σε αυτό το ζήτημα».

Ο Σ. Σμιτς επισήμανε με τη σειρά του, ότι «οι εξαγωγές βοήθησαν την Ολλανδία έτσι ώστε να μειωθούν οι επιδράσεις της κρίσης. Και αυτό σημαίνει ότι με την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών θα μπορέσουμε να έχουμε τους θεσμούς σε θέση, έτσι ώστε να μπορεί να δρα και να πράττει και η βιομηχανία στο βέλτιστο δυνατό περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ