Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δρομολογεί και νέο πετσόκομμα συντάξεων - παροχών

Τα επιχειρήματα της «βιωσιμότητας» των Ταμείων ανέσυρε ξανά χτες ο υπουργός Εργασίας

Στα σκαριά βρίσκεται νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων (συντάξεις, παροχές) των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας. Το τελειωτικό χτύπημα σε συντάξεις και παροχές εξήγγειλε χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μετά το τέλος της πρώτης συνάντησης της επιτροπής που θα συντονίσει το έργο της «λογιστικής» και «οικονομικής» ενοποίησης των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα Ταμεία κύριας Ασφάλισης. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων ώστε να ολοκληρωθεί η ενοποίηση που ξεκίνησε με στόχο την ισοπέδωση παροχών και συντάξεων, αλλά και να στρωθεί το έδαφος για νέες ανατροπές.

Ο υπουργός, προλειαίνοντας το προπαγανδιστικό έδαφος για τη νέα σαρωτική επίθεση, δήλωσε προκλητικά ότι «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων». Γι' αυτό, όπως είπε, «σήμερα, ξεκινάμε μια συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια να εξορθολογίσουμε, να απλουστεύουμε και να εξυγιάνουμε αυτές τις διοικητικές και οργανωτικές στρεβλώσεις.Με σκοπό τη λογιστική και οικονομική ενοποίηση των διαφόρων τομέων, τη δημιουργία ενιαίων κανόνων μέσα σε κάθε φορέα κύριας ασφάλισης».

Υπογραμμίζοντας ότι «το τέλος αυτής της προσπάθειας θα σημάνει εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης, αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Με λίγα λόγια, η συγκυβέρνηση ανασύρει από το συρτάρι της την ίδια επιχειρηματολογία περί «ανισοτήτων», «πελατειακών αντιλήψεων», για να εφορμήσει ενάντια στα όποια δικαιώματα, παροχές, συντάξεις έχουν απομείνει στο όνομα της «δικαιοσύνης» και της «βιωσιμότητας» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι πριν καλά καλά «γευθούν» το νέο χαράτσι στις συντάξεις του Γενάρη (καταβάλλονται σήμερα) που επιβάλλεται στο άθροισμα της κύριας και επικουρικής ή άλλης σύνταξης και η εργατική τάξη, έρχονται αντιμέτωποι με τα σχέδια για νέες περικοπές των παροχών και των συντάξεων.

ΠΑΜΕ: Να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και στη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Το ασφαλιστικό σύστημα δεν οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων όπως δήλωσε με απύθμενο θράσος ο υπουργός Εργασίας. Προκαλούν ξετσίπωτα την εργατική τάξη. Το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε πάνω στον ιδρώτα και τον κόπο χιλιάδων εργαζόμενων. Η κοινωνική ασφάλιση συμπυκνώνει τις κατακτήσεις πολύχρονων, σκληρών και αιματηρών αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού μας, για να έχει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, Κοινωνική Πρόνοια και προστασία.

Οι κυβερνήσεις διαδοχικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι βιομήχανοι και όλο το σκυλολόι των καπιταλιστών, έκλεψαν, λεηλάτησαν και έπαιξαν στον τζόγο τον ιδρώτα των εργαζομένων, "κούρεψαν" την περιουσία των ταμείων, απήλλαξαν τους εργοδότες από τις εισφορές τους. Επιβάλλουν συντάξεις των 350 ευρώ, κάνουν τις επικουρικές συντάξεις επίδομα, απαλλάσσουν το κράτος και την εργοδοσία από την ευθύνη τους να καλύπτουν τα ελλείμματα που δημιούργησαν.

Η παραπάνω δήλωση του Βρούτση αλλά και το τσάκισμα των συντάξεων, αποτελούν πρόκληση για όλους τους εργαζομένους και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει.

Καλούμε τα συνδικάτα να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Να αντιδράσουν και να δώσουν οργανωμένη απάντηση στις αθλιότητες της κυβέρνησης και του υπουργού της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επίθεση στην Ασφάλιση συνεχίζεται(2013-02-26 00:00:00.0)
Μέτρα - ληστεία σε βάρος των ασφαλισμένων(2009-12-23 00:00:00.0)
Οταν ο ΟΟΣΑ «ανησυχεί»(2000-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ