Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για τη μουσική - καλλιτεχνική εκπαίδευση

Συγκεντρώσεις μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης

Στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου συγκεντρώνονται σήμερα οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας διεκδικώντας «μουσική - καλλιτεχνική εκπαίδευση χωρίς συμβιβασμούς». Απαιτούν να σταματήσουν να χάνονται 10.000 διδακτικές ώρες κάθε βδομάδα σε καθένα από αυτά επειδή δε διατίθενται χρήματα για εκπαιδευτικούς της βασικής ειδικότητάς τους, αγωνίζονται για την επιβίωση των σχολείων που οδηγούνται σταδιακά στο κλείσιμο.

Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, οι μαθητικές κοινότητες, εκπαιδευτικοί τους προγραμματίζουν τις εξής συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

-- Στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος θα συγκεντρωθούν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία από Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Θα διαδηλώσουν στη Βουλή και μετά θα γίνει συναυλία από τα μουσικά σχολεία της Αττικής. Θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρεάτος Γεράσιμος, Γανωτής Κώστας, Γιοκαρίνης Γιάννης, Δημοσθένους Δώρος, Θαλασσινός Παντελής, Θηβαίος Χρήστος, Καραμπεροπούλου Δήμητρα και Νίκος Δημοσθένους (από τους "Σύννεφο με παντελόνια"), Κίτρινα Ποδήλατα, Κορακάκης Βαγγέλης, Λέκκας Βασίλης, Μουζουράκης Πάνος, Νικολάου Γιάννης, Παπαδόπουλος Λάκης (με τα ψηλά ρεβέρ), Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Πασχαλίδης Μίλτος, Planted Houses, Στόκας Μπάμπης, Τσακνής Διονύσης, Χατζηευσταθίου Σταμάτης.

-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδήλωση προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Θα συμμετάσχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, διαδήλωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων του νησιού στην Περιφέρεια και μετά καλλιτεχνικά δρώμενα στη Λόντζα.

Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων επισημαίνει ότι η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα δικά τους σχολεία και αναφερόμενη στη μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση, σημειώνει ότι αποτελεί «ανάγκη γιατί αναπτύσσει σε όλους τους νέους ανθρώπους την αισθητική αγωγή που βοηθά τόσο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης όσο και του συναισθηματικού κόσμου στο βαθμό που είναι βέβαια ενταγμένη στη 12χρονη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση».

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η ΟΛΜΕ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ