Κυριακή 20 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΓΕΝΑΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Κάλεσμα απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Τα συλλαλητήρια που οργανώνονται με πρωτοβουλία του ΜΑΣ θα αποτελέσουν κορύφωση της δραστηριότητας και της παρέμβασης που αναπτύσσουν, όχι μόνο οι δυνάμεις του ΜΑΣ αλλά και τα σωματεία και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενάντια στο «Σχέδιο Δράσης». Τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί για την Πέμπτη 24 Γενάρη, στις 14.00 στα Προπύλαια στην Αθήνα, στις 18.30 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στις 19.30 στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα. Καθημερινά αυξάνονται οι αποφάσεις συμμετοχής από συνδικάτα, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους. Μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια έχουν αποφασίσει οι Ομοσπονδίες Τύπου - Χάρτου και Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Ακόμα, η ΠΕΜΕΝ, η ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, οι Ενώσεις Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ναυτεργατών (ΠΕΣ ΝΑΤ).

Σε αποφάσεις έχουν καταλήξει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Χημικού, Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Χαροκοπείου, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Φιλολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ψυχολογικού, Νομικής, ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη και ο Σύλλογος της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Επίσης, στο συλλαλητήριο καλούν το Συντονιστικό Σχολείων Αγώνα Αθήνας και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), ενώ σχετική ανακοίνωση έχει βγάλει η ΟΓΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Οι κινητοποιήσεις και η δράση για την προετοιμασία τους θέτει παράλληλα τη βάση για να δυναμώσει η προσπάθεια οργάνωσης των νέων, για να ενισχυθεί η παρέμβαση του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων στην εργαζόμενη και άνεργη νεολαία. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι εργασιακοί χώροι που δουλεύουν νέοι στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης, της μαθητείας, των διάφορων προγραμμάτων, οι χώροι όπου ήδη εφαρμόζονται τα προγράμματα αυτά, όπως τα πεντάμηνα της «κοινωφελούς εργασίας» στους δήμους όλης της χώρας. Από το σχεδιασμό και τον προσανατολισμό της παρέμβασης δε λείπουν οι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ), τα ΙΕΚ, τα Νυχτερινά σχολεία, οι χώροι κατάρτισης που συγκεντρώνονται τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Το πλατύ κάλεσμα για την απόρριψη του «Σχεδίου Δράσης» από την εργατική τάξη και τα παιδιά της αποτελεί την αφετηρία, ώστε οι νέοι και οι νέες που ήδη βρίσκονται ή που το επόμενο διάστημα ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματα να μη δεχθούν το ρόλο του «αναλώσιμου», του «φθηνού και ευέλικτου» αλλά να πάρουν θέση στην οργάνωση της πάλης, οργανωμένοι στα ταξικά σωματεία, να δυναμώσουν τον αγώνα για σύγχρονα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ