Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μέτρα κατάσχεσης απέναντι στους μικρο-οφειλέτες

Στο στόχαστρο οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας 2011 και 2012

Με την ενεργοποίηση και εντατικοποίηση του μέτρου των κατασχέσεων σε βάρος μικρο-οφειλετών της Εφορίας κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της συγκυβέρνησης με στόχο να βάλουν στο χέρι τους φόρους και τα άλλα ασήκωτα χαράτσια, που τους τελευταίους μήνες απογειώνονται σε νέα αστρονομικά επίπεδα και σωρεύονται στα εμφανιζόμενα «ληξιπρόθεσμα χρέη».

Ηδη το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε να αποστέλλει «ειδοποιητήρια» σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων, για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας της περασμένης διετίας (2011 και 2012) εκτοξεύοντας και απειλές για κατάσχεση του οχήματος! Αποκαλυπτική για τις στοχεύσεις τους είναι η έκθεση της Κομισιόν και του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη του Δεκέμβρη. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ενεργοποίηση των μηχανισμών είσπραξης, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, «ιδιαίτερα για τα 2,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων που χρωστούν μικρές οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ», με τη συνολική εμφανιζόμενη οφειλή να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ. ευρώ. Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι μετά τα τέλη κυκλοφορίας θα προχωρήσουν κλιμακώνοντας και με άλλες κατηγορίες φορολογουμένων και για τα άλλα ληξιπρόθεσμα χαράτσια της Εφορίας.

Με το νομικό πλέγμα που οι ίδιοι θεσμοθέτησαν μπορούν να ενεργοποιούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για εμφανιζόμενες οφειλές που ξεκινούν μόλις από τα 300 ευρώ! Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία «ακατάσχετο» για οφειλές προς το δημόσιο είναι είναι το τμήμα του μισθού και της σύνταξης για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα. Στο επιπλέον ποσό έχουν τη δυνατότητα κατάσχεσης του 25% με την πρόβλεψη ότι το ποσό που απομένει δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από τα 1.000 ευρώ.

Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί σημειώνουν ότι η «αυτόματη αναγκαστική χρέωση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών», δηλαδή η κατάσχεσή τους, θα «απαιτήσει νομοθετικές αλλαγές, διαδικασίες που θα συμφωνηθούν με τις τράπεζες και αλλαγές μηχανογραφικών συστημάτων». Υποδείχνονται, επίσης, και οι διαδικασίες είσπραξης που θα πρέπει να κλιμακώσουν, «ιδιαίτερα στους τομείς των αυτοματοποιημένων υπενθυμίσεων, στο τηλεφωνικό κέντρο πραγματοποίησης τηλεφωνημάτων και στην απευθείας χρέωση τραπεζικών λογαριασμών»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ