Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κινητοποίηση εργαζομένων σε αεροδρόμιο του Μιλάνου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στις αερομεταφορές
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στις αερομεταφορές
ΜΙΛΑΝΟ.--

Σε 4ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας «Meridiana» στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην οριστική απόφαση της εργοδοσίας να ακινητοποιήσει ορισμένα αεροπλάνα, να προχωρήσει σε νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, καθώς και να κλείσει τη βάση στο αεροδρόμιο Μαλπένσα. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ανακοίνωσε άλλες 600 απολύσεις, φτάνοντας συνολικά τις 1.400 τους τελευταίους μήνες σε συνολικό αριθμό 2.000 εργαζομένων. Επίσης ανακοίνωσε μειώσεις μισθών κατά 30% και ακινητοποίηση 10 αεροπλάνων, ενέργειες που υπάγονται στα πλαίσια της συγχώνευσης που προχωρά σταδιακά η «Meridiana» με την «Air Italy».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Ενωση Συνδικάτων Βάσης (USB), που στηρίζει την ταξική αγωνιστική γραμμή της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ, νέο ρεκόρ ανεργίας σημειώθηκε ανάμεσα στους νέους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat). Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβρη έφτασε στο 37,1%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 1992 μέχρι σήμερα. Στη μεγάλη ανεργία των νέων πρέπει να συνυπολογιστούν η αύξηση των φόρων ύψους 14,7 δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουν οι Ιταλοί μέσα στο 2013, η αύξηση του πληθωρισμού και τα ακριβότερα δίδακτρα στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα... μεγαλόψυχος θέλησε να εμφανιστεί πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ιταλίας, παλιό στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος μιλώντας για τους νέους ανέργους σημείωσε ότι «έχουν δικαίωμα να αγανακτούν, εξαιτίας μιας σειράς λαθών και καθυστερήσεων του παρελθόντος». Από τη μία τσακίζεται το μέλλον της νέας γενιάς πετώντας την στην ανεργία για να πλουτίζει το κεφάλαιο και από την άλλη της αναγνωρίζουν το δικαίωμα να αγανακτεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ