Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταμάτησε από χτες η μεταφορά των μαθητών

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Οι λεωφορειούχοι της Θεσσαλονίκης σταμάτησαν από χτες τη μεταφορά των μαθητών. Χιλιάδες γονείς ταλαιπωρήθηκαν για να καταφέρουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία με άλλα μέσα και επιπλέον κόστος.

Οι λεωφορειούχοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Μάρτη, αντιδρούν στη μείωση των κομίστρων που τους ζητείται να ισχύσει αναδρομικά για τις προηγούμενες δύο χρονιές και ζητούν να υπογραφούν επιτέλους οι συμβάσεις για το μεταφορικό έργο που εκτελούν από το Σεπτέμβρη.

Ερώτηση, προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο θα αποτελέσει πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Επιπρόσθετα, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα οι απουσίες που τυχόν καταγραφούν ενδέχεται να δημιουργήσουν και κινδύνους απώλειας της τάξης για αρκετούς μαθητές.

Η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία όπως και μια σειρά άλλες κεντρικές αρμοδιότητες του κράτους με τον «Καλλικράτη» πέρασε στους ΟΤΑ. Αυτές οι αλλαγές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της αυτόνομης, ανταγωνιστικής σχολικής μονάδας, του «νέου» σχολείου της αγοράς που σημαντικό μέρος των λειτουργιών του θα εναπόκειται στην ευθύνη της «τοπικής κοινωνίας». Στα πλαίσια λοιπόν της πλήρους αποκέντρωσης και της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης εντάσσονται και οι εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

  • Ωστε να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
  • Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ