Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποικίλα ηχοχρώματα

Ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου, θα δώσει σήμερα (9 μ.μ.), στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», συναυλία με τα έργα του «Εξι τραγούδια χωρίς λόγια», «Η Λήδα και ο Κύκνος» σε ποίηση Κατερίνας Καριζώνη (σε πρώτη εκτέλεση), και τους κύκλους τραγουδιών «Μωβ» σε στίχους Επτανησίων ποιητών και «Purple» πάνω σε σονέτα του Σαίξπηρ. Συμμετέχουν: Σαβίνα Γιαννάτου και ο Δώρος Δημοσθένους (τραγούδι), οι μουσικοί Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Βαγγέλης Νίνα (τσέλο) και ο συνθέτης (πιάνο). Για τα έργα που θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Γρηγορίου λέει: «τέτοια τραγούδια ξεφεύγουν από την παράδοση του λεγόμενου "έντεχνου ελληνικού τραγουδιού", ειδικότερα από την παράδοση του Μάνου Χατζιδάκι που με επηρέασε στο παρελθόν, κι αρχίζουν να ανήκουν στο χώρο της μουσικής δωματίου, με την έννοια της δυτικής έντεχνης μουσικής».

  • Ο Πολωνός μαέστρος Γιάτσεκ Κάσπτσυκ, θα διευθύνει τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (11/1, 8.30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα συνθετών της πολωνικής μουσικής πρωτοπορίας της Πολωνίας: Την Εισαγωγή κοντσέρτου του Κάρολ Σιμανόφσκι και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Βίτολντ Λουτοσλάφσκι καθώς και την «Εβδομη Συμφωνία» του Ντβόρζακ. Σολίστ θα είναι ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης.
  • Στο «Κύτταρο» εμφανίζονται (11/1, 10 μ.μ.) οι Λάκης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Πουλικάκος, σε ροκ καταστάσεις, μαζί με τους «Αδέσποτους Σκύλους» (Πολύτιμος - Δαρίβας - Εφεντάκης - Παπαδημητρίου).
  • Στον «Παρνασσό» (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση) θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου (12/1, 8.30 μ.μ.) ο συνθέτης και πιανίστας Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης, με έργα Σούμπερτ και Γιάνεκ. Είσοδος ελεύθερη.
  • Στο «Αfter Dark» (Ιπποκράτους και Διδότου 31), θα εμφανιστούν (12/1, 10.30 μ.μ.) οι «σέπια» (Σταύρος Δάλκος, Χάρης Χαδεμενάκης, Λάμπρος Κουτσοθοδωρής) και οι «After Midnight Popular Music» (Wool, Van, Pitt, Zoo, Mpap). Θα παρουσιάσουν ένα πιο ποπ «alternative rock».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ